Najbolje video-igre za decembar - 2. deo VIDEO

Poslednji mesec u godini je tu, a sa njim stiže i hladno vreme. Ako želite da budete kod kuće, na toplom, uz neku dobru video-igru, kolege sa portala play.co.rs su spremile top listu decembarskih naslova za vas. Predstavljamo vam drugi deo liste, a ovde se nalazi prvi.

Izvor: play.co.rs
Podeli
Foto: depositphotos/Rangizzz
Foto: depositphotos/Rangizzz

Immortals: Fenyx Rising – datum izlaska: 3. decembar – PC, PS4, PS5, XBO, Xbox Series, Switch

Ako Nintendo ima svoju Zeldu na Switchu, zašto drugi igrači ne bi igrali nešto slično na ostalim platformama? Francuski izdavač Ubisoft je verovatno postavio ovo pitanje, a potom i dao odgovor na njega u vidu Immortals: Fenyx Rising.

Ovo je video-igra koja glavni deo inspiracije vuče iz Breath of the Wild avanture sa otvorenim svetom, zanimljivim stvorenjima i mnoštvom boss karaktera. Taj deo sačinjava mitologija antičke Grčke, što retko kada dosadi, piše play.co.rs.

Fenyx je polubog na zadatku da bogove spasi od mračne kletve. To će učiniti kroz susrete sa raznim mitološkim bićima, a na raspolaganju će imati razna oružja i magijske moći.

Call of the Sea – 8. decembar – PC, XBO, Xbox Series

Svako delo bazirano na čuvenom Lavkraftu, bilo knjiga, film ili video-igra, sa sobom nosi horor element, ali izgleda da se to može izbeći. Call of the Sea će biti u tom maniru takođe. Inspirisana delima H.P. Lavkrafta, prati Noru kroz put misterije i ljubavi, u potrazi za nestalim supružnikom.

Potraga je vodi na tropsko ostrvo gde mora istražiti tragove koje su ostavili oni koji su ranije boravili na tom ostrvu.

Call of the Sea će uključivati element rešavanja zagonetki, gejmpleja vođenog pričom, a na osnovu trejlera smo videli i da će biti moguće istraživati vodena prostranstva Pacifika kao neko stvorenje sa perajima. Umetnički stil video-igre takođe deluje dosta primamljivo.

Cyberpunk 2077 – 10. decembar – PC, PS4, PS5, XBO, Xbox Series

Na Cyberpunk 2077 čekamo još od prve najave 2012. godine. Niz odlaganja i negativnih vesti o razvoju vodio nas je kroz rolerkoster emocija, ali će tome konačno doći kraj.

Ovaj datum izlaska je već utemeljen i polako "zagrevamo prste". Umeće developera iz studija CD Projekt Red da kreiraju fantastične svetove će biti preneto ovde, gde ćemo imati ogroman futuristički grad sa okolinom na raspolaganju.

Svet budućnosti je kreiran da funkcioniše samostalno, ali će protagonista V moći da pravi haos po gradu zajedno sa vernim pratiocem, Džoni Silverhendom kog tumači Kijanu Rivs. Igrači od početka mogu birati životni put, odnosno jednu od tri lokacija gde su rođeni i tako će započeti određeni životni put.

video-igra deluje kao futuristički GTA, ali i više od toga, zbog čega iskreno jedva čekamo da konačno zavideo-igramo. Vožnja automobila, naoružanje do zuba, ludi građani, neredi na ulicama i "krupna riba" su samo neki od elemenata koji sačinjavaju deo Cyberpunk iskustva.

Što se same količine sadržaja tiče, biće potrebno preko 175 sati igranja za sve sporedne stvari i kampanju.

Orwell's Animal Farm – 10. decembar – PC

Dela proslavljenog pisca Džordža Orvela su sve više inspiracija za nastanak sličnih video video-igara. Tu prvenstveno mislimo na novelu "1984.", što i ne čudi pošto se krećemo upravo ka takvoj budućnosti, doduše sa zakašnjenjem.

U ovom slučaju prisećamo se radnje iz "Životinjske farme", gde su sve životinje jednake, samo su neke jednakije od drugih. Video-igra je koncipirana tako da karakteri iz novele budu verno preneti na ekran, a da sama priča bude prilagođena 2020. godini.

Gejmplej se odvija kroz "point and click" mehaniku, tako da neće biti previše opterećenja po igrače i moći će da se fokusiraju na narativ.

Medal of Honor: Above and Beyond – 11. decembar – Oculus VR (PC)

Ova godina je nekako omogućila da VR još više dobije na popularnosti. Najzaslužniji za to je Half-Life: Alyx, a razumete i zašto. Pored te, fanovima je vraćena i izuzetno popularna Medal of Honor franšiza kroz VR video-igru Above and Beyond.

Radnja se odigrava u Drugom svetskom ratu, sa bogatom pričom, istorijski baziranih okruženja i zadatka sabotiranja nacističkih baza. Ovaj naslov nudi dosta fleksibilnosti za VR video-igru i predstavlja praktično puno iskustvo koje bismo očekivali u standardnim video-igrama.

Kao što samo ime kaže, Above and Beyond nudi borbe na tlu, u moru i vazduhu, sa dodatnim opcijama za učestvovanje u borbi. Okruženje će biti maksimalno dostupno za upotrebu, sa svime kao zaklonom, vraćanjem granata neprijatelju, napuštanju brodova kojih tonu i iskakanju iz aviona.

Prava adrenalinska akcija za koju je potreban samo Okulus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 11 idi na stranu