Poznato kada stiže novi vrhunski Sony telefon – imaće odlične kamere VIDEO

Većina Android proizvođača pametnih telefona predstavila je svoje flegšip telefone ove godine. Jedan od onih koji to još nije učinio je japanski Sony. Ipak, i to će se ubrzo dogoditi jer je kompanija objavila kada će predstaviti svoj novi vrhunski telefon.

Izvor: Bajtbox
Podeli

Japanski tehnološki gigant objavio je da će Sony Xperia 5 V biti predstavljen u petak, 01. septembra 2023. godine, u 16.00 sati po japanskom vremenu. Sam događaj predstavljanja biće prenošen putem zvaničnog kanala kompanije na YouTubeu.

Sony je objavio i kratki tizer, u kojem su pohvaljene kamere telefona u dnevnim i noćnim uslovima snimanja. Osim toga, Sony nije objavio nikakve konkretne detalje o ovom uređaju.

Međutim, telefon se nedugo nakon objave Sonyja pojavio na Geekbenchu, gde su otkrivene neke njegove specifikacije.

Sony Xperia 5 V, s brojem modela XQ-DE54, pojavio se na Geekbenchu. Tu je otkriveno da će ovaj uređaj pokretati Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 procesor, koji će biti uparen sa 8 GB RAM-a. Naravno, očekuje se da će telefon ponuditi i opcije s više RAM-a, tačnije očekuje se da će Sony ponuditi 16 GB RAM-a u najjačoj verziji ovog telefona. Geekbench je otkrio i to da će Sony Xperia 5 V biti isporučen sa Androidom 13.

Ovaj pametni telefon je postigao rezultat od 2004 poena u testu s jednim jezgrom, odnosno 5059 poena u testu s više jezgara.

Pored Geekbencha, ranije je telefon dobio i sertifikat od strane kineskog 3C-a. Tada je otkriveno da će Sony Xperia 5 V stići s podrškom za brzo punjenje od 33W.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.