Ferari iza Mercedesa?; Binoto: Bilo bi bolno

Direktor Ferarija Matija Binoto izjavio je da bi za italijanski tim bilo bolno ako bi sezonu završio iza Mercedesa u šampionatu Formule 1, prenosi "Skaj sport".

Izvor: SN

Četvrtak, 15.09.2022.

19:00

Ferari iza Mercedesa?; Binoto: Bilo bi bolno
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Predsednik Ferarija Džon Elkan izjavio je nedavno da ima poverenja u Binota, ali je i naglasio da je nezadovoljan sezonom u F1 u kojoj je ekipa iza Red Bula.

"Ako gledamo trenutnu sezonu, znamo da moramo da napravimo potrebne korake da bismo bili u poziciji da osvojimo titulu. Ferari je napravio ogroman napredak od prošle sezone, morate se osvrnuti mnogo godina unazad da biste videli tako veliki razvoj. Ukupno gledano, ekipa je obavila fantastičan posao u razvoju bolida, ali ima situacija u kojima moramo da napredujemo",
rekao je Binoto.

Red Bul je trenutno prvoplasirani u generalnom plasmanu sa 545 bodova, dok je Ferari drugi sa 406. Na trećem mestu je ekipa Mercedesa sa 371.

"Bilo bi bolno da završimo sezonu iza Mercedesa zbog rezultata i načina kojim smo počeli godinu. To bi pokazalo da nismo bili dovoljno dobri u unapređivanju bolida tokom sezone. I bilo je previše grešaka. Ali ispred njih smo i nameravamo da ostanemo ispred", naveo je Binoto.

Vozač Red Bula Maks Ferstapen je prvi u generalnom plasmanu sa 335 bodova, dok je Šarl Lekler iz Ferarija drugi sa 219.

Drugi vozač Ferarija Karlos Sainc je peti sa 187 bodova. Lekler je ove sezone ostvario tri pobede, a Sainc jednu.

Naredna trka u šampionatu F1 biće održana 2. oktobra za Veliku nagradu Singapura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: