Tarpiščev se zahvalio Novaku i Rafi na podršci ruskim igračima

Šamil Tarpiščev, predsednik Teniske federacije Rusije još jednom se oglasio na temu Vimbldona.

Izvor: Z.K.

Petak, 13.05.2022.

16:30

Tarpiščev se zahvalio Novaku i Rafi na podršci ruskim igračima
Foto: Profimedia

Kao što je poznato, čelnici LTA i grend slema u Londonu su rešili da zabrane učešće igračima iz Rusije i Belorusije zbog vojne operacije u Ukrajini.

O tome se oglasila i nekada treća igračica sveta, Ukrajinka Jelina Svitolina koja je rekla da je odluka o zabrani ispravna.

"To je bila ispravna odluka jer je bitno znati na čijoj su strani Rusi, da li podržavaju invaziju Ukrajine i rusku vojsku ili ne. A mi to danas ne znamo", rekla je Ukrajinka.

Ipak, iz Moskve stižu drugačije ocene i pre svega zahvalnost Teniske federacije Rusije teniserima koji su se usprotivili odluci Vimbldona.

"Nema razloga da se obraća pažnja na to što priča Svitolina, to nije samo moje mišljenje, već i mišljenje pravnika. Zbog bilo koje izjave, nas Ruse mogu da isključe za nekih takmičenja. Sada trenutno igramo i sve je u redu. Glupo je reagovati na to. Ko je Svitolina? Apsolutno niko", kaže predsednik TF Rusije, Šamil Tarpiščev.

O odluci Vimbldona izjasnili su se mnogi, između ostalih, kritikovali su je i Novak Đoković i Rafael Nadal.

Tarpiščev kaže da je zahvalan igračima na podršci.

"Podrška vrhunskih igrača je uvek potrebna. Igrači i naš Savez su zahvalni svim teniserima koji su stali u odbranu naših sportista kojima nije dozvoljeno da se takmiče na Vimbldonu. Po mom mišljenju svi vrhunski igrači bi trebalo da nas podrže i da brane princip takmičenja u svetu tenisa", zaključio je Tarpiščev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: