"U Evropi sudije ne gledaju da li si Zvezda ili Partizan"

Trener Vojvodine Nenad Lalatović uporedio je suđenje u Srbiji i na internacionalnoj sceni.

Izvor: MS

Subota, 19.09.2020.

11:04

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Govoreći pred meč sa Radnikom u Superligi, Lalatović je rekao da neadekvatno suđenje mora biti konkretno sankcionisano, ali i nagrađeno ako bude na visokom nivou.

Zato je apelovao na Fudbalski savez Srbije.

"Fudbalski savez trebalo bi da bude rigorozan, kao što je sad bio prema sudijama koji su naneli štetu nekima. Kada tako nešto urade, onda i treba da se sklone, ali sa druge strane, za dobro suđenje moraju da se nagrade. To je jedino ispravno za srpski fudbal i samo tako možemo ići napred, zato svaka čast za Fudbalski savez što je sklonio neke sudije", počeo je Lalatović.

Onda i izneo primer srpski klubova koji su igrali ove nedelje u Evropi.

"Ako ste gledali Crvenu zvezdu, Partizan i TSC u Evropi, videli ste kako se tamo sudi. Tamo se ne gleda da li si ti Crvena zvezda, Partizan ili TSC, već kad je penal, penal je, a kad je crveni karton, crveni karton je. Tako mora da bude i u srpskom fudbalu", ističe Lalatović.
pedja milosavljevic/starsport
Već u četvrtak, Vojvodinu očekuje meč protiv Standarda u Liježu, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Pogledao sam već tri njihove utakmice i stvarno su vrhunska ekipa. Imaju strašne bokove, pokretljive vezne igrače, jednog jakog špica… To je klub koji je 10 puta bio prvak Belgije, tako da o Standardu iz Liježa ne treba trošiti reči. Njihova dvojica igrača zarađuju kao svi fudbaleri Vojvodine zajedno sa stručnim štabom. Čeka nas teška utakmica, ali u fudbalu je sve moguće. Igra se jedna utakmica, a mi kao Vojvodina i ja kao trener nemamo razloga ikoga da se plašimo. Mojim igračima sam to usadio, što vidite i sami. U finalu Kupa smo pobedili, iako to niko nije očekivao", podseća tempementni stručnjak.

On veruje da Voša može do plej-ofa Lige Evrope.

"Zašto ne bismo mogli da izbacimo Standard? Naravno da su favoriti, ali apsolutno verujem da možemo da prođemo. Ako ne bude tako, neće biti smak sveta, a ukoliko bude, biće to još jedna velika pobeda za našu Vojvodinu. Već smo ih analizirali, a sada ćemo polako početi da upoznajemo igrače sa njihovim kvalitetom. Idemo da im se suprotstavimo, a branićemo se samo ukoliko Standard bude bio mnogo bolji i dominantniji od nas. Ako ih budemo napali i igrali hrabro, mislim da možemo do četvrtog kola", kaže Lalatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: