"Najteže je nama... Ne treba pričati o taktici, možda nije bio naš dan"

Fudbalski reprezentativac Srbije Adem Ljajić izjavio je da su Ukrajinci više želeli pobedu i da je igračima najteže posle sinoćnjeg debakla u Lavovu.

Izvor: B92

Subota, 08.06.2019.

10:17

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

"Svašta prođe kroz glavu... Najteže je nama, to je sigurno. Svi su tužni, potišteni zbog ovog rezultata koji je došao u nezgodnom trenutku. Početak je kvalifikacija i ovo nam sigurno nije trebalo", rekao je Ljajić.

Srbija je ostvarila najteži poraz u istoriji kao samostalna država, pošto je sa 5:0 u petak uveče izgubila od Ukrajine.

"Igrali su svoju igru, bili agresivni na svakoj lopti, svakom delu terena, trčali su više od nas, imali su veću želju od nas, dali više od nas i pobedili nas, malo je reći zasluženo", kazao je Adem Ljajić.

On želju igrača srpskog tima nije želeo da dovodi u pitanje.

"Ne kažem da mi nismo želeli. Znali smo od prvog dana da ćemo igrati u ovom sistemu, dobro smo se spremali. Možda nije bio dan... Alibi ne treba da se da. Treba da se svi pogledamo u ogledalo i vidimo gde smo mogli bolje", rekao je vezni fudbaler Bešiktaša.

Bio je veoma kritičan.

"Nismo bili tim, ekipa, nismo dali maksimum. Jesmo u nekom trenutku dali maksimum, ali to nije bilo dovoljno jer su oni bili bolji, bili su uvek korak ispred nas, imali su više želje od nas"
, dodao je on.

Naveo je da nije trenutak da se priča o taktici, upitan za poziciju na kojoj je igrao, koja nije uobičajena za njega.

"Nije pravi trenutak pričati o taktici i pozicijama. Ne treba taktika da se dovodi u pitanje, kao i ni pozicija. Igrač treba da da maksimum na koju god ga poziciju trener stavi", rekao je Ljajić.

Srbiji sledi duel sa Litvanijom.

"Nema poraza u klubu koji boli više od onog u reprezentaciji. Svima nam je teško, ali moramo da se podignemo. Moramo da pobedimo Litvaniju kako znamo i umemo i onda ćemo od septembra videti šta i kako"
, rekao je Ljajić.

Utakmica protiv Litvanije igraće se u ponedeljak uveče pred praznim tribinama stadiona "Rajko Mitić" u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: