Voriorsi demolirali Rokitse – 41 razlike u finalu konferencije!

Golden Stejt Voriorsi poveli su u finalnoj seriji Zapada NBA plej-ofa protiv Hjuston Rokitsa deklasiravši rivala u trećem meču 126:85.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.05.2018.

08:45

Voriorsi demolirali Rokitse – 41 razlike u finalu konferencije!
Foto: Getty images

"Ratnici" su izazivača iz Teksasa prosto pregazili u drugom poluvremenu ubacivši 72 poena za vođstvo u seriji 2-1.

Prvi meč serije u Ouklendu obeležio je Stefon Kari sa 35 poena, pogodivši pet trojki u drirektnom duelu sa favoritom za MVP priznanje Džejmsom Hardenom.

Kari je posebno nezaustavljiv bio u trećem kvartalu u kojem je pogodio svih sedam šuteva iz igre i ubacio 18 poena poslavši jasnu poruku gostima: "Ja sam ovde gazda!"

Pobeda sa 41 poenom razlike je najveća u istoriji ove franšize u plej-ofu, nadmašili su dosadašnji rekord iz daleke 1948. kada su tadašnji Fladelfija Voriorsi nadigrali Sent Luis Bomberse 85:46.

Karija je najbolje pratio Kevin Durent sa 25 poena uz po šest skokova i asistencija, dok je Drejmond Grin imao 17 uhvaćenih lopti, uz deset poena i šest proigravanja.

Voriorsi su 16. put u nizu slavili kod kuće u plej-ofu, nadmašivši rekord Čikago Bulsa iz perioda april 1990. – maj 1991. od 15 trijumfa u nizu.

Tim Stiva Kera je žestoko motivisao ubedljiv poraz u drugom meču u Hjustonu 127:105, štaviše, može se reći da su Voriorsi "poludeli" odlučni da zaustave tranziciju rivala i spreče otvorene šuteve za tri poena snažnom odbranom.

Nemoćne Rokitse je u Kaliforniji predvodio Harden sa 20 poena uz devet asistencija, dok je Kris Pol dodao 13 poena uz deset skokova. Ovaj tandem zajedno je pogodio samo 12 od 32 šuta iz igre.

Četvrti meč serije na programu je u utorak uveče, takođe u Orakl areni u Ouklendu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: