Rajković: Odradio sam svoj posao...

Trijumfu nad Srbije (2:0) protiv Kineza doprineo je i mladi golman Predrag Rajković koji je šansu dobio u drugom poluvremenu.

Izvor: B92

Subota, 11.11.2017.

13:23

Rajković: Odradio sam svoj posao...
Getty Images

Rajković je u nekoliko navrata dobro intervenisao.

Hrabro pravovremeno istrčavanje i odličan start van kaznenog prostora u 49. minutu nagradila je i sreća, jer ga je prilikom povratka na gol liniju lopta pogodila u leđa čime je sprečen siguran pogodak.

U još dve situacije, kada su mnogi već loptu videli u našoj mreži, Rajković je refleksnim reakcijama sačuvao gol Srbije.

"Najvažnije je da smo zabeležili pobedu. Pred nama je jasan cilj, da što je moguće bolje iskoristimo sve prijateljske utakmice i adekvatno se pripremimo za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Mislim da je ovaj meč apsolutno bio u službi svega toga, pružili smo dobru igru i zasluženo pobedili, a siguran sam da imamo još dosta prostora za napredak", rekao je Rajković koji je prokomentarisao svoj učinak na tom meču.

"Samo sam radio svoj posao. Dao sam sve od sebe da pomognem timu, a pobeda Srbije najbolja je nagrada za sve to. Uslovi za igru su bili vrlo teški, jer je bila velika sparina, ali izdigli smo se iznad toga i zabeležili pobedu koja nam mnogo znači na polju samopouzdanja. I u narednooj utakmici sa Južnom Korejom nas očekuje težak zadatak, jer je to jedna odlična selekcija sa vrlo kvalitetnim pojedincima", konstatovao je Rajković.

U drugom poluvremenu utakmice u Gvangžuu među 11 igrača naše selekcije na terenu su bila petorica fudbalera koja su 2015. godine osvojila titulu omladinskih prvaka sveta.

Uz pomenutog golmana Rajkovića, startera u ovom meču Sergeja Milinkovića Savića, asistenta kod drugog gola Andrije Živkovića, tu su još bili Miloš Veljković i Mijat Gaćinović.

"Drago mi je zbog toga jer verujem da svi zajedno imamo kvalitet da u budućnosti nosimo igru reprezentacije. Na nama je da se za status u nacionalnom timu izborimo dobrim igrama u klubovima i pravim odnosom prema dresu sa grbom Srbije", taključio je je svojevremno najbolji mladi golman sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: