Serena kažnjena sa 82.500 dolara

Američka teniserka Serena Vilijams kažnjena je rekordnom sumom od 82.500 dolara zbog nesportskog ponašanja na ovosezonskom US Openu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.11.2009.

18:14

Default images

Vilijamsova bi mogla da bude suspendovana sa tog turnira ukoliko u naredne dve godine napravi još jedan ozbiljan prekršaj. Glavni adiministrator svih grend slem turnira Bil Babkok objasnio je da će ponašanje Serene Vilijams biti na praćeno tokom grend slemova 2010. i 2011. godine.

Ako za to vreme na grend slem turnirima napravi još jedan incident, kazna će biti uvećana na 175.000 dolara i biće joj zabranjeno takmičenje na prvom narednom US Openu. On je, takođe, saopštio da je do sada najveća izrečena novčana kazna zbog nesportskog ponašanja do sada bila 48.000 dolara, a kažnjen je američki teniser Džef Tarango 1990. godine.

Serena Vilijams je kažnjena zbog nesportskog ponašanja na polufinalnom duelu protiv Belgijanke Kim Klajsters, u septembru ove godine.

Amerikanka se tada sukobila sa linijskim sudijom, koja je dosudila Sereni prestup prilikom servisa. U tim trenucima Klajstersova je vodila sa 1:0 u setovima i 6:5 i 30:15 u drugom setu. To je bilo drugi put u meču da je Vilijamsova nagazila liniju. Ona je tada izgubila živce i počela da viče na sudiju, a pojednini mediji su naveli da je Amerikanka pretila da će je ubiti, što je ona odmah nakon meča demantovala.

Na snimku se vidi da je linijski sudija bila u pravu, a Belgijanka je ubrzo osvojila drugi set i plasirala se u finale. Klajstersova je u fianlu pobedila Karolinu Voznijacki i uspela da osvoji titulu prvu posle dvoipogodišnje pauze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: