Nova vest
Tenis

Subota, 17.09.2022.

08:15

Kanada iznenadila Španiju – Srbija pred eliminacijom

Dejvis kup reprezentacija Kanade napravila je iznenađenje i savladala domaćina Španiju u drugom kolu rezultatom 2-1 u pobedama.

Izvor: MT

Autor: MT

Kanada iznenadila Španiju – Srbija pred eliminacijom
EPA-EFE/Kai Försterling

Ovaj susret u grupi, u kojoj je i Srbija, nije počeo dobro za Kanađane, pošto je Roberto Bautista Agut preokrenuo meč protiv Vaseka Pospišila – 3:6, 6:3, 6:3.

Ipak, izjednačenje im je doneo, trijumfom u drugom singlu, Feliks Ože-Aljasim, koji je bio bolji od Karlosa Alkarasa – 6:7, 6:4, 6:2.

Dubl je odlučivao o sveukupnom pobedniku, a u njemu je slavio kanadski par, Ože-Aljasim i Pospišil.

Njih dvojica su savladala Marsela Granoljersa i Pedra Martinesa, takođe posle preokreta, te nešto više od dva časa borbe – 4:6, 6:4, 7:5.

Kanada je tako stigla nadomak plasmana na Završni turnir, a za to će im biti potrebna jedna pobeda u tri meča protiv Srbije.

Što se tiče izabranika Viktora Troickog, njima će za plasman dalje biti potrebna maksimalna pobeda protiv Kanade, u subotu od 16.00.

Južna Koreja je eliminisana, dok će Špancima biti potreban trijumf, kako bi sigurno igrali u četvrtfinalu u Malagi. Ove dve selekcije sastaju se u nedelju od 16.00.

Podsetimo, o plasmanu u dalju fazu odlučuje međusobni skor, a ukoliko se napravi "krug" od tri reprezentacije, onda će odlučivati broj pojedinačnih pobeda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu