Nova vest
Tenis

Nedelja, 19.05.2019.

19:55

Đoković: Umor nije razlog za poraz, Rafa je bio bolji

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije želeo da priča o umoru posle napornih mečeva na mastersu u Rimu, već je čestitao Rafaelu Nadalu na osvojenoj tituli.

Izvor: B92

Autor:B92

Đoković: Umor nije razlog za poraz, Rafa je bio bolji
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Đoković je izgubio u finalu mastera u Rimu od Nadala sa 0:6, 6:4, 1:6.

tako je Španac stigao do 81. pehara u profesionalnoj karijeri i revanširao se Đokoviću za poraz u finalu Australijan Opena.

"Ne želim da pričam o umoru, već da čestitam Nadalu na pobedi, bio je bolji. Uspeo sam da osvojim drugi set i da produžim meč. Ovo mi je jedan od najomiljenijih turnira, atmosfera je fenomenalna, hvala svima na podršci", rekao je Đoković posle meča.

Nadal je osvojio devetu titulu u Rimu, a 34. masters u karijeri. Đoković ima 33. Španac je tako stigao i do prvog pehara u sezoni što će mu podići samopouzdanje pred dolazak na Rolan Garos.

"Važno je da sam zdrav, osećam se dobro, dobro sam odigrao, uživam u svakom momentu. Uvek je protiv Novaka i Rodžera specijalno igrati, to je tradicija duga 10, 20 godina. Čestitam Novaku, igra dobro, uzeo je Australijan open i Madrid, a ovde je u finalu. Ovo je jako važno za mene, turnir u Rimu je jedan od najvažnijih u godini", rekao je drugi teniser sveta.

"Ovo je bila divna nedelja u prelepom gradu, uvek mi je čast da igram ovde. Sećam se kada sam prvi put osvojio titulu 2005. godine. Hvala svima na podršci", zaključio je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

173 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d