Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 18.03.2019.

02:20

Sjajni Tim srušio Federera za pehar u Indijan Velsu!

Dominik Tim je pobednik Mastersa u Indijan Velsu. Austrijanac je kao sedmi nosilac u finalu pobedio Rodžera Federera sa 3:6, 6:3, 7:5.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Sjajni Tim srušio Federera za pehar u Indijan Velsu!
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Bio je to odličan meč koji je trajao 123 minuta i u kojem je teniser iz Vijener Nojštata konačno uspeo da dotakne zvezde, bilo je to njegovo treće masters finale i prva titula.

Tim, kojem je ovo 12. trofej u karijeri, svakako najveći, sprečio je Federera da postane rekorder Indijan Velsa sa šest titula. Bio je to drugi uzastopni poraz Švajcarca na ovom turniru, pošto je prošle sezone izgubio u meču za titulu od Huana Martina del Potra, a moraće još da sačeka i na 101. titulu u karijeri.

Takođe, Tim je postao prvi Austrijanac posle Tomasa Mustera iz 1997. godine sa jednim trofejom Masters serije. Nekadašnji broj jedan je uspeo u tome na turniru u Majamiju koji počinje ove nedelje.

Dominik je prethodno izgubio dva puta u finalima u Madridu, od Nadala 2017. i Aleksandera Zvereva prošle godine. On je ujedno i 19. različiti osvajač jedne ATP titule na isto toliko odigranih turnira ove godine, što je prvi put u poslednjih 27 godina.

Tim, koji važi za specijalistu za šljaku, osvojio je prvi trofej na brzoj podlozi posle tri godine i turnira u Akapulku.

Federer je bolje otvorio finale, poveo je uz brejk sa 3:0, potom i sa 4:1, ali u sedmom gemu, Tim je uspeo da vrati brejk, međutim ne i da ga valorizuje osvajanjem svog servisa, tako da je Švajcarac posle 36 minuta uklnjižio set na svoj konto (6:3).

Činilo se da će iskusno Federer uspeti da dođe do još jednog velikog trijumfa, ali Tim se nije dao. Uspeo je u trećem gemu drugog seta sa spasi dve brejk lopte, potom da načini brejk za 3:1. Tu prednost je umeđno sačuvao i tako je dobio set sa 6:3.

U setu odluke, brejka nije bilo u prvih deset gemova. Federer je vodio sa 4:3 i i imao brejk loptu, ali Tim je izdržao i to, da bi na 5:5 konačno uspeo da napravi brejk i potom odservira za meč tako što je Federerov forhend u poslednjem poenu završio u mreži.

Oba tenisera će od 20. marta igrati na Mastersu u Majamiju. Žreb je zakazan za ponedeljak od 17.30 po centralnoevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

222 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d