Nova vest
Tenis

Petak, 22.12.2017.

17:30

RF: Nisam bio siguran da ću se ikada vratiti...

Jedan od najboljih tenisera u istoriji Rodžer Federer prisetio se da je pre samo godinu dana sve što se tiče nastavka njegove karijere delovalo mnogo drugačije.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

RF: Nisam bio siguran da ću se ikada vratiti...
Getty images

Uz mnogo sumnji, vratio se na teren posle šest meseci pauze. Nešto slično se sada dešava i srpskom asu Novaku Đokoviću.

Razlika je što je Federer imao problema sa kolenom, a Novak sa laktom.

"Znao sam da mi koleno više nikada neće biti isto i nisam bio siguran hoću li se ikada vratiti posle toga. Idući na Australian Open, znao sam da čak iako izgubim u prvoj rundi – to je za mene kao pobeda ako sa terena odem zdrav. Baš kada je postalo najvažnije, zaigrao sam svoj najbolji tenis. Vratilo se samopouzdanje i mogao sam da 'jašem na tom talasu'", rekao je Federer.

Neverovatni Švajcarac je ove godine potpuno neočekivano osvojio sedam titula od čega dva Gren slema u Australiji i u Londonu.

"Kada je došlo do Vimbldona samo sam se trudio da maksimalno iskoristim trenutak jer, koliko ću još šansi realno imati? A igrati na Lejver kupu je bilo važno da bi se pokazalo poštovanje prema legendi. Osvajanje svih tih titula u 2017. godini je više od svega što sam očekivao. Bilo je baš kao u bajci", rekao je Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu