Nova vest
Tenis

Sreda, 26.01.2011.

20:33

AO: Voznijacki - Li Na (3.30)

Prvo žensko polufinale na Australijan Openu biće susret prve teniserke sveta Karoline Voznijacki i devete nositeljke Li Na.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Dve teniserke su se do sada sastajale tri puta. Kineskinja je bila bolja u dva meča, od kojih je jedan bio prošle godine upravo na Ozi Openu.

Iako je na papiru Voznijacki favorit, Li je od svih polufinalistkinja do sada na turniru izgubila ubedljivo najmanje gemova, svega 26. U drugom polufinalu sastaće se druga i treća nositeljka, Vera Zvonarjova i Kim Klajsters.

Dvadesetosmogodišnjoj Li je dodatna motivacija što njena zemlja do sada nije imala predstavnicu u finalu nekog Gren slema.

Mada je Li agresivnija teniserka, sa boljim kretanjem i taktikom od Voznijacki, mlada Dankinja je dosta popravila igru u prošloj godini, i takođe se nada da bi mogla da dođe do svoje prve Gren slem titule i opravda prvo mesto na WTA listi.

Ovo je prvo polufinale na Australijan Openu za Voznijacki, koja je plasmanom obezbedila ostanak na prvom mestu, bez obzira na ishod meča sa Li.

Dankinja je sezonu započela loše, porazom u drugom kolu Sidneja od Dominike Cibulkove. Ipak, na svom četvrtom Ozi Open nastupu igra u vrhunskoj formi i do polufinala je stigla sa samo jednim izgubljenim setom. U jedanaest setova izgubila je 34 gema. Posle pobede nad Žizelom Dulko i Vanjom King, na red je došao i revanš protiv Cibulkove, kojoj se za poraz u Sidneju osvetila ubedljivom pobedom za svega 90 minuta.

Posle pobede nad Anastasijom Sevastovom u osmini finala, jedini teži meč imala je protiv Frančeske Skjavone u četvrtfinalu, kada je izgubila prvi set. Sada je čeka susret sa devetom nositeljkom, koja ju je prošle godine pobedila upravo na Ozi Openu.

"Ovde sam izgubila protiv nje prošle godine. Li je odlična igračica i ove godine još nije izgubila meč. U Sidneju je trijumfovala i sad je ušla u seriju. Mislim da je mnogo poboljšala igru, ali i ja sam. Ući ću u meč sa namerom da se borim za svaki poen, pa ćemo videti", rekla je Voznijacki o predstojećem susretu.

Za Li je ovo šesti nastup na Australijan Openu i drugo uzastopno polufinale. Ove godine do sada nije izgubila ni set. Posle pobede nad Kim Klajsters u finalu Sidneja, Li je do polufinala prvog Gren slema sezone odigrala svega deset setova, protiv Sofije Arvidson, Jevgenije Rodine, Barbore Štricove, osme nositeljke Viktorije Azarenke i Andree Petković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu