Nova vest
Tenis

Petak, 03.06.2016.

20:00

Mari: Nećemo ni Novak ni ja imati još mnogo šansi

Endi Mari rekao je da će finale Rolan Garosa biti od velike važnosti i za njega i za Novaka Đokovića.

Izvor: B92

Autor:B92

Mari: Nećemo ni Novak ni ja imati još mnogo šansi
Getty images

Škotski teniser pobedio je Stana Vavrinku sa 3-1 i prvi pzut u karijeri se plasirao u fiale u Parizu.

Mari će pokušati da osvoji u nedelju treći Gren slem u karijeri, a Đoković 12. Obojica pokušavaju da osvoje prvi Rolan Garos.

„Svakako će ovo biti veliki meč za obojicu. Novak pokušava da kompletira sva četiri Gren slema i za njega je meč izuzetno važan, a ja takođe pokušavam da prvi put osvojim Rolan Garos. Ne znamo ni on ni ja koliko ćemo još prilika imati za slavlje ovde. Rodžeru je mnogo trebalo da bi osvojio trofej ovde. Vidite i sa Novakom, veoma je teško ovde pobediti. Nadam se da ćemo obojica odigrati dobar meč. Imali smo već neke velike bitke na Slemovima na drugim podlogama. Siguran sam da će i u nedelju biti isto“, kaže Mari.

Biće ovo drugi duel Mari ai Đokovića na Rolan garosu – prošle godine Đoković je u polufinalu ispustio 2-0, ali je na kraju slavio sa 3-2.

„Novak igra sjajno na svim podlogama. Igrali smo ovde samo jednom. Bilo je neizvesno prošle godine u polufinalu. Očekujem kao što sam rekao veoma, veoma težak meč. Ne znam da li će neko imati prednost zbog uslova ili terena, iskreno.“

Škot je pobedom nad Vavrinkom uspeo da ostvari plasman u finale sva četiri Gren slema.

„Da, to je velika stvar. Posebno kad avidite sa kojim se momcima takmičim. Nije lako. Izgubio sam tir polufinala. Izgubio sam od Rafe dva puta i Novaka prošle godine. Nije mnogo igrača uspelo da uradi to. Ranije su se tir slema igrala na travi, a sada su na različitim podlogama. Definitivno nije lako.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu