Terzić: Cilj je medalja

Selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić rekao je da je cilj njegove ekipe na završnom turniru Lige nacija u Nanđingu borba za medalje.

Izvor: B92
Podeli

Finalni turnir Lige nacija počeće u sredu u Nanđingu, a Srbija je u Grupi B sa selekcijama SAD i Turske. Srbija je u prvom kolu slobodna, a u drugom, u četvrtak, igra protiv Turske.

"Drago nam je što smo u ovakvom probranom društvu, među šest najboljih reprezentacija na svetu. Turnir će biti izuzetno zanimljiv i vrlo težak, ne samo zbog toga što su svi protivnici jaki i što neće biti mesta kalkulacijama, već i zbog toga što nam raspored ne ide na ruku", rekao je Terzić, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

U poslednjem kolu, u petak izabranice Zorana Terzića igraće protiv SAD.

"Ako prođemo u polufinale to bi značilo da igramo četiri utakmice u četiri dana. Ipak, devojke su na to navikle. Pored toga, pokazalo se i da imamo više od sedam igračica koje mogu da odigraju dobro, tako da će većina njih dobiti šansu na ovom turniru. Cilj nam je da pokušamo da se domognemo borbe za medalju, odnosno polufinala", istakao je selektor Srbije

Srbija će u Nanđingu igrati sa dve reprezentacije koje je već pobedila u regularnom delu takmičenja.

"Turska je najprijatnije iznenađenje. Igraju zaista dobro, ali ja sam uveren da ćemo ih pobediti ako budemo pokazali našu najbolju igru... Amerikanke kao i uvek igraju svoju igru. Ako ih zaustavimo u njihovim brzim napadima sa krajeva i ako ih odvojimo od mreže, biće nam puno lakše", rekao je Terzić.

Selektor Srbije je naveo da svaka ekipa ima svoje vrline i mane.

"Nadam se da ćemo sakriti svoje mane, a istaći svoje vrline i plasirati se u polufinale", rekao je Terzić.

U Grupi A će igrati Kina, Brazil i Holandija. Plasman u polufinale će izboriti po dve selekcije iz obe grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.