Nova vest
Odbojka 0

24.4.2024.

20:40

Srpkinje se bore za medalju na SP u odbojci

Svetsko prvenstvo u odbojci za srednjoškolce stiže u fazu razigravanja za medalje.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
ISF

Čak 29 zemalja sveta bori se za naslov prvaka sveta, a odbojka se igra u osam beogradskih dvorana.

Lepe vesti stiži kada su u pitanju ekipe Srbije 1 i Srbije 2 u ženskoj konkurenciji. Naš prvi sastav u svojoj grupi od četiri reprezentacije pobedio je sve rivale (Luksemburg 2:0, Francuska 2:0, Saudijska Arabija 2:0) i pokazale su devojke da spadaju u favorite takmičenja. Srbija dva je u svojoj grupi od tri reprezentacije takođe zabeležila sve pobede (Bugarska 2:0, Belgija 2:0).

U muškoj konkurenciji dečaci iz Velikog Gradišta, prvaci Srbije u svojoj grupi ostvarili su dva poraza (Kina 0:2, Holandija 1:2), dok su pobedili Saudijsku Arabiju 2:1. Oni će se boriti za plasman koji ne donosi medalje.

Danas je bio slobodan dan kada su takmičenja u pitanju. Dan je bio rezervisan za Kulturni dan, kada se sve reprezentacije predstavljaju sa temama van sporta i sledi poseta Kalemegdanu i centru grada. generalni sekretar Saveza za školski sport Boris Tomić i menadćžer ISF takmičenja Uroš Savić, bili su domaćini školarcima koji su uživali u gradskim atrakcijama. Posebno su se isticali tamnoputi reprezentativci Ugande, koji su obučeni u jarko žute trenerke.   

"Želim svima da uživaju u našem lepom gradu i da nam se ponovo vrate. To smo svima rekli i na spektakularnom otvaranju u subotu i svi su prezadovoljni kako sve protiče. O Beogradu se priča, o Srbiji se priča i tek će po završetku takmičenja učesnici u svoje zemlje preneto lepe utiske", istakao je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije, koji je naglasio da bez pomoći Ministarstva sporta i Grada Beograda ne bi bilo moguće organizovati ovo spektakularno Svetsko prvenstvo.

U četvrtak u šesnestini finala Srbija 1 (koju predstavljaju devojke Gimnazije Branko Radičević iz Stare Pazove) igra protiv Austrije, dok će Srbija 2 (devojke 13. Beogradske gimnazije) igrati protiv Danske. Finalni mečevi na programu su u nedelju, u Hali Master u Zemunu.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu