Zvezda rutinski do drugog mesta

Košarkaši Crvene Zvezde DIVA savladali su ekipu Splita 94:67 (16:21, 26:16, 26:15, 26:15) u premijernom meču 14. kola regionalne ABA lige.

Izvor:

Utorak, 18.12.2012.

19:52

Default images

'Crveno-beli' su tako stigli do devete pobede, uz pet poraza, i izbili na drugo mesto tabele. Sa druge strane, ekipi Splita je ovo deveti poraz uz pet pobeda.

Zvezdu su predvodili Rakočević i Savović sa 13 poena, dok je devet poena dodao mladi Milovanović koji nije promašio iz igre. U gostujućoj ekipe se istakao Sobin sa 14 poena i 3 skoka, dok je Subotić ubacio 12 poena.

Zvezda je imala određenih problema u prvih pet minuta, ali je od tada odličnom timskom igrom stigla do ubedljive pobede. U napadu su svi dali podjednak doprinos, dok su se u fazi odbrane posebno istakli Lazić i Cvetković. Meč u Pioniru je pratilo oko 5.000 havijača.

'Crveno-beli' sledeći meč igraju sa ekipom Zadra 22. decembra, takođe u hali Pionir.

Priliku da se vrati na drugo mesto Partizan će imati u sredu na gostovanju u Zadru, dok Cedevita može da se poravna sa Zvezdom pobedom nad Budućnošću u Zagrebu.

Utorak:
Crvena Zvezda DIVA - Split 94:67
Sreda:
Solnok - Krka
Zadar - Partizan
Četvrtak:
Cedevita - Budućnost
Olimpija - Radnički
Igokea - Široki
MZT Skoplje - Cibona

Tabela:
1. Igokea 11/2
2. Crvena zvezda 9/5
3. Partizan 9/4
4. Cedevita 8/5
5. Budućnost 7/6
6. Radnički 7/6
7. Olimpija 7/6
8. MZT Skoplje 7/6
9. Split 5/9
10. Cibona 5/8
11. Krka 5/8
12. Zadar 5/8
13. Široki 4/9
14. Solnok 3/10

Tekstualni prenos meča možete pratiti na našem sajtu...

Zvezda je od samog starta meča krenula u nešto jačem tempu , ali uz nešto opušteniji prilaz u odbrani. Gosti su pogodili neko otvorenih šuteva sa distance, uz jednu trojku, i stigli do pet poena prednosti.

Nakon toga su izabranici Vlade Vukoičića su zaigrali nešto agresivnije u odbrani i odmah stigli do rezlutatskog egala. Čini se da je Rakočević opet najraspoloženiji za igru, uz konstatnog Raška Katića. Kod gostiju se istakao Kraljević koji je pogodio pomenutu trojku i dva šuta sa distance.
Potvđuje Rakočević da je u usponu forme i trojkom dovodi Zvedu na minus 3, ali Subotić u narednom napadu pogađa posle solo prodora za maksimalnih plus 5.

Nastavio je Split sa brzom šuterskom igrom koja mu do sada donosi rezultat, s tim da su mogli i do ubedljivije prednosti da nisu iamli čak četiri iskupljene lopte u priv deset minuta igre.

Zvezda je previše opušteno ušla u meč sa Splićanima, ali i pored toga su uspeli da deficit održe na minimumu. Mogle je da bude i drugačije da košarkaši Zvezde, tačnije Skot i Braun nisu promašili čak pet slobodnih bacanja - 21:16.

Zvezda je od samog starta drugog perioda igre krenula dosta agresivnije i ozbiljnije. Na poziciji pleja našao se Cvetković koji je čini se i uneo elan i agresivnost u pomalo uspavanu Zvezdu. Prvo je odlično pogodio za dva, da bi u narednom napadu ukrao loptu.

Totalno su igrači Zvezde zbunili Splićane visokim presingom, da bi dosta bolju igru ekipe sa Malog Kalemegdana krunisao upravo Cvetković, posle još jedne odlčne odbrane, polaganjem i pogođenim dodatnim bacanjem - 28:23.

Nastavlja Zvezda da melje Splićane. Posle još jedne fenomenalne odbrane, Radivojević se baca na jednu ničiji loptu, dodaje je do Brauna koji pogađa uz faul, i dodaje +1 sa linije - 33:25.

'Crveno-beli' su ravnomerno raspodelili poene i uspevaju da zadrže osetnu prednost, jedino Majkl Skot ima problema sa šutom. amerikanac je upisao samo jedan poen, dok i dalje ne zna za pogodak iz igre. Boris Savović je sa nekoliko odličnih poteza odveo Zvezdu na maksimalnih plus 10, ali Kraljević sa devet i Subotić sa osam poena održaju nade Splita.

Opet su se izabranici Vlade Vukoičića opustil posle stečene prednosti i dopustili gostima da priđu na plus tri, da bi Rakočević odlično asistirao Katiću, za njegov četvrto poen - i konačnih 42:37 na poluvremenu.
Nastavila je domaća ekipa sa agresivnom i brzom igrom na koju momci iz Splita jednostavno nemaju odgovro. Katić je kao i na kraju prvog poluvremena na asistenciju Rakočevića pogodio za dva, da bi Rakočević u sledećem napadu trojkom odvbeo Zvezdu na plus 10.

Kapiten 'crveno-belih' je još jednom trojkom nastavio da teroriše Splićane, da bi Subotić u narednom napadu odveo Beograđane na maksimalnih plus 15. Kruslin je poenima sa linije penala postigao prve poene za svoju ekipu u drugom delu igre - 56:44.

Malo su se konsolidovali gosti i uspel preko Mimice i Kraljevića da se prbliže Zvezde, ali su Savović dvojkom i trojkom i Radivojević trojkom odveli Zvezdu na velikih plus 16 - 68:52.

Usled sigurne rezultatske prednosti rešio je strateg Zvezda da odmori neke igrače, i da pruži šansu nekim igračima koji imaju manju minutažu. Među njima se izdvojio mladi 21-godišnji Milan Milovanović, koji je iskoristio svoje minuta postigavši osam poena, bez pormašaja iz igre, i dva skoka.

Split je u jednom trenutku uspeo da iskoristi neuigraniju petorku 'crveno-belih' da se približi na minus devet, ali je Zvezda novom odličnom serijom vratila maksimalnih plus 16 - 77:61.

Odigrala je Zvezda završnicu meča kao i veći tok duela. U odbrani su igrali visoko i agresivno, da bi na drugoj strani Lazić i Savović samo dotukli rivala. Veče je kompletirao Majk Skot odličnim zakucavanje, što mu je ujedno bio i prvi pogodak iz igre. Meč je završen sa ubedljivih 94:67.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: