Nova vest
Košarka 8

17.4.2024.

22:45

Jokić: "Lejkersi su nam bili najteži" VIDEO

Nikola Jokić i košakaši Denvera pratili su protekle noći okršaj Nju Orleansa i LA Lejkersa.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Slavili su Lejkersi sa 110:106 i oni će biti protivnici Nagetsima u prvom kolu plej-of serije na Zapadu.

"Igrali smo sa njima mnogo puta. Okupili smo se da vidimo tendencije, da pogledamo sve bazično", rekao je Jokić.

Upitan je i zašto je sa Lejkersima teško igrati i pored toga što ih je Denver prošle godine "počistio" u plej-ofu.

"Da budem iskren, svaki meč u plej-ofu prošle sezone je bio težak. To je verovatno bila najteža serija koju smo imali otkako sam ja ovde. Da, pobedili smo ih 4-0, ali imaju stvarno talentovan tim, odlično sklopljen, čak iako im se nekoliko momaka vratilo.  Imam veliko poštovanje prema njima, mislim da će svakako biti interesantna serija", dodao je Nikola.

Nastavio je da priča o mečevima sa Lejkersima.

"Mislim da umemo dobro da se nosimo sa njima. Nijedan put nije lako, oni bi mogli nekoliko stvari da urade drugačije u ofanzivi, mi bismo mogli da ubacimo neke druge momke na njihove glavne igrače, tako da će košarkaški gledano to biti vrlo interesantno, taktički, sa pozicije strategije", smatra centar Nagetsa.

Dvostruki MVP je upitan i da li će ta serija pobeda nad Lejkersima imati uticaja na ovu seriju.

"Da pobedili smo ih osam puta zaredom... Kao što rekoh, svaki meč je drugačiji, možda znamo šta treba jer smo igrali mnogo puta sa njima, ali oni imaju mnogo oružja, nadam se da ćemo imati odgovor na svako od njih".

Kada je reč o tome šta je ključ da se pobede Lebron i drugovi, Jokić je jasan.

"Treba ih zaustaviti u tranziciji, posebno Lebrona, ako je moguće dobiti ih pod košem, Dejvis je tu pravo čudovište, potom sprečiti poene iz odbitaka, neutralisati šutere za tri poena, jer su do sada bili veoma dobri u tome. Detalji će napraviti veliku razliku".

Osvrnuo se i na te istorijske duele sa Lebronom, koji svakako neće imati još mnogo godina pred sobom.

"Sjajan je, on je ušao u istoriju. Stvari koje radi na terenu... To je nešto posebno. Pobeđivao je na mnoge načine, može da postigne poene iz bilo koje pozicije. On je čudovište. Poštujem ga, on je veoma dobar košarkaš, jedan od najboljih, i uživam da igram protiv".

Majkl Meloun je pričao o fokisiranosti ekipe na cilj  prošle sezone, pa je Jokić upitan imaju li u ekipi isti osećaj i sada.

"Da, prisutno je, prosto jer znamo šta treba da radimo i koliko je važno. Svako zna šta treba da se uradi da bi bio makar malo bolji", zaključio je Jokić. 

Podeli:

Komentari 8

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu