Jokić bez podrške – Denver poražen u dramatičnoj završnici!

Košarkaši Denver Nagetsa izgubili su od Los Anđeles Klipersa 113:107 u trećem meču polufinala Zapada.

Izvor: PT

Utorak, 08.09.2020.

01:40

Jokić bez podrške – Denver poražen u dramatičnoj završnici!
Tanjug/ AP Photo/Mark J. Terrill

Izabranici Majka Melouna odigrali su veoma lošu poslednju četvrtinu u kojoj su postigli svega 19 poena.

Nikola Jokić bio je fenomenalan međutim nije imao podršku saigrača.

Srpski košarkaš meč je završio sa 32 poena, 12 skokova i osam asistencija.

Nagetsi su gotovo tokom celog meča vodili i kontrolisali utakmicu, međutim od sredine četvrte četvrtine Klipersi preuzimaju kontrolu nad utakmicom. Ključni period bio je na otprilike 2-3 minuta do kraja utakmice kada je Džeremi Grent tri puta promašio otvoren šut.

Ekipa Doka Riversa iskoristila je te neuspehe i do kraja je uspela da slomi otpor rivala. Jokić jednostavno nije imao podršku i ofanzivno jedino može da se izdvoji partija Majkla Portera juniora (18 poena i 10 skokova), koji je, ruku na srce igrao lošu odbranu.

Utakmica je otvoran u odličnom ritmu, igralo se koš za koš i tako je sve bilo do kraja prve četvrtine (32:33).

Nikola Jokić sa jedne i Pol Džordž sa druge strane bili su veoma raspoloženi i predvodili su ekipe u gotovo svim statističkim kategorijama posle 12 minuta igre.

Srpski košarkaš popunio je sve kolone postigavši 10 poena uz sedam skokova i pet asistencija. Početka druge četvrtine pripao je ekipi Majka Melouna. Nagetsi su odlično igrali i razlika je brzo bila dvocifrena.

Ipak, Denver tu prednost nije uspeo da zadrži do kraja poluvremena. Jokić i saigrači loše su finiširali prvi period igre i na petnaestominutnu pauzu otišlo se sa rezultatom 57:55 za "domaćina". Tokom treće deonice košarkaši iz Kolorada održavali su prednost, a u ovom periodu posebno je briljirao Jokić sa tri uzastopne trojke. To je Denveru donelo dvocifrenu prednost, međutim kao po navici Klipersi su "k'o dlanom o dlan" uspeli da istope zaostatak.

Nagetsi su svojim greškama vraćali protivnika u život, koji je to znao kako da iskoristi u četvrtoj četvrtini.

Klipersi su zaigrali mnogo čvršće, sudije su im to dozvolile i ekipa Majka Melouna teško je dolazila do koša. U završnici kao tragičar može da se okarakteriše Džeremi Grent koji je pri egalu, ili minimalnom zaostatku Denvera, mašio otvorene šuteve.

Tim iz Los Anđelesa znao je to kako da kazni i na kraju je upisao drugu pobedu u seriji.

Do trijumfa predvodili su ih Pol Džordž sa 32 poena, četiri skoka i asistencije, Lenard sa 23 poena, 14 skokova i šest asistencija, dok je Moris imao 12.

U poraženom sastavu osim Jokića i Portera, Marej je postigao 14 poena uz očajnih 5/17, Grent je imao 11 uz 5/14, a Milsap je ubacio 11.

Meč ste mogli pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

215 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: