Sudar titana – Janis i Embid priredili spektakl

U nedelju uveče odigrano je nekoliko mečeva u NBA ligi, a najzanimljivije je bilo u duelu Filadelfije i Milvokija, gde su glavne zvezde pružile pravi spektakl.

Izvor: SN

Nedelja, 17.03.2019.

23:35

Sudar titana – Janis i Embid priredili spektakl
Photo by Elsa/Getty Images

Filadelfija je slavila u Fiserv Forumu rezultatom 130:125, a sjajne partije smo videli od strane grčkog krilnog igrača Janisa Adetokumba i kamerunskog centra Džoela Embida, koji su u međusobnom okršaju ubacili 92 poena, Janis 52, a Embid 40. Janis je uz 52 poena imao 16 skokova i 7 asistencija, a Embid po jednu manje.

Filadelfija je pobedila u ovom susretu i tako preskočila Indijanu na trećoj poziciji Istočne konferencije i sada su u jako lepoj situaciji da obezbede prednost domaćeg terena, dok je Milvoki i dalje suvereni vladar Istoka.

Utakmica je ušla u dramatičnu završnicu, a temperatura se podigla kada je Džej Džej Redik promašio drugo slobodno bacanje pri rezultatu 124:118 za Filadelfiju, a to je iskoristio Janis Adetokumbo i ubacio dvojku. Džimi Batler pogađa oba slobodna bacanja, a Bruk Lopez trojku na asistenciju Erika Bledsa.

Midlton je faulirao Embida, koji je dao svoja slobodna bacanja, Adetokumbo zakucava, a konačan rezultat postavlja Tobajas Heris sa linije penala 130:125.

Goran Dragić i Dvejn Vejd bili su glavni junaci trijumfa Majamija nad Šarlotom u svojoj dvorani na Floridi, Dragić je sa klupe ubacio 19 poena, a Dvejn Vejd 17 u trijumfu 93:75.

Iako je rezultat više evropski nego američki, Vejd je bio veoma zadovoljan.

"Drago mi je što sam mogao da doprinesem novoj pobedi svoje ekipe", rekao je Dvejn Vejd.

Džeremi Lemb je bio najefikasniji u redovima Šarlota sa 21 postignutim poenom, on je bio to rešenje Hornetsa iz senke, a na ovom meču nisu imali Kodija Zelera zbog povrede kolena.

Pistonsi su iznenadili sve fanove NBA košarke pobedom nad Reptorsima u Detroitu, rezultatom 110:107 i tako su napravili veliki iskorak ka odlasku u plej of nakon kraćeg "posta".

Blejk Grifin je postigao 25 poena, a ispratio ga je Andre Dramond sa 15 poena i 17 skokova, na drugoj strani Torontu nije pomogla odlična rola Kavaja Lenarda, koji je zabeležio dabl dabl učinak i postigao je 33 poena i uhvatio 10 skokova.

Toronto "kaska" za Milvokijem na drugoj poziciji na Istoku i oni su faktički već obezbedeli prednost domaćeg terena pred doigravanja.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: