35. tripl-dabl – niko nikad kao Rasel Vestbruk!

Rasel Vestbruk zabeležio je 35. tripl-dabl učinak u sezoni, ali to nije razlog zbog koga je po još jednom parametru ušao u istoriji NBA lige.

Izvor:

Četvrtak, 23.03.2017.

08:41

35. tripl-dabl – niko nikad kao Rasel Vestbruk!
Getty Images

Ras je u rutinskoj pobedi Oklahoma Siti Tandera nad Filadelfija 76ersima (122:97) upisao 18 poena, 14 asistencija i 11 skokova, uz dve blokade.

Na pravi pogled, a i znajući kakve brojke je u stanju da proizvede, deluje da ovo veče ni po čemu nije posebno...

Međutim, plejmejker OKC postao je prvi igrač od postojanja najjače lige sveta koji je do dvocifrenog učinka u tri kolone stigao bez ijednog promašaja – 6/6 za dva, 6/6 slobodna bacanja.

Takođe, na jedanaest mečeva do kraja regularnog toka, prišao je legendarnom Oskaru Robertsonu na šest tripl-dablova, pa i dalje ima šanse da obori rekord za koji se verovalo da niko nikada neće uspeti da nadmaši.

Krilni centar Golden Stejt Voriorsa Drejmond Grin i nekadašnji igrač Los Anđeles Klipersa, Orlando Medžika i Finiks Sansa Bo Outlou uspeli su da upišu tripl-dabl bez promašaja iz igre, ali su obojica, Grin u dva navrata, promašivali po dva bacanja.

Osim Rasela, Tandere je do laganog trijumfa , kojim su ostali u borbi i za čak četvrto mesto Zapada, predvodio Enes Kanter sa 24 poena i 11 uhvaćenih lopti, Viktor Oladipo ubacio je 18, a Dag Mekdermont 13 poena.

Kod gostiju se najviše istakao Nik Stauskas sa 20 poena, Robert Korvington i Dario Šarić dodali su po 12, a Rišon Holms 11 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: