Oklahoma ne odustaje, 'Durantula' za 2-2

Košarkaši Oklahoma sitija pobedili su San Antonio Sparse i izjednačili u polufinalnoj seriji Zapada na 2-2.

Izvor: ÐN

Ponedeljak, 09.05.2016.

08:15

Oklahoma ne odustaje, 'Durantula' za 2-2
Photo by J Pat Carter/Getty Images

Tander je na krilima Kevina Durenta odigrao odličnu utakmicu i pokazao rivalu da se neće tako lako odreći finala konferencije – 111:97.

’Durantula’ je postigao 41 poen, od toga 29 u drugom poluvremenu (14-25 iz igre, 3-9 trojke, 10-13 penali), uz 5 skokova i 4 asistencije.

Gostujuća ekipa imala je 10 poena prednosti na kraju prve četvrtine, ali se Tander nije predavao i pred poslednji period ušao je sa dva poseda minusa. Upravo je četvrta deonica bila odlučujuća – Oklahoma je dobila 34:16 i uspela da izjednači u seriji.

„Kada imate dubinu u ekipu, te noći sa 40 i više poena ne dolaze često. Samo pokušavam da budem konstantan u onome što radim i znam da u svakom potrebnom trenutku, mogu da uzmem nekoliko šuteva“, rekao je KD, koji je u drugom poluvremenu šutirao 10-13 iz igre.

Durenta je, po običaju, pratio Rasel Vestbruk sa 14 poena, 7 skokova i 15 asistencija, dok je dabl-dabl ostvario i Adams (16 poena, 11 uhvaćenih lopti).

„Durentu morate čestitati, bio je sjajan, baš sjajan. Ne znam šta drugo da kažem osim da je odigrao fantastično“, istakao je trener Sparsa Greg Popović.

Od njegovih igrača, istakli su se Toni Parker sa 22, Kavaj Lenard sa 21 i Lamarkus Oldridž sa 20 poena, ali je osim njih, jedino Dijao bio dvocifren (10). Srpski košarkaš Boban Marjanović na parketu je proveo samo 44 sekunde, bez značajnijeg učinka.

„Durent je učinio da nam pobegnu. Vestbruk je radio sjajan posao tako što je ostale njihove igrače uključivao u igru. Oni su hvatali ofanzivne skokove kada smo ih terali na promašaje“, istakao je Lenard.

Serija se sada ponovo seli u ’AT&T centar’, a peta utakmica na programu je u noći između utorka i srede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: