Kid do ponedeljka odlučuje gde će igrati

Izvor: B92, lokalni sajtovi

Četvrtak, 10.07.2003.

11:14

Default images

Plejmejker Nju Džersija Džejson Kid, najveća zvezda među slobodnim agentima ovog leta, želi da do ponedeljka zna gde će na jesen igrati, saopštio je njegov menadžer Džef Švarc. Kako sada stoje stvari, priča se svela na dva kluba koja su ove godine igrali u finalu lige – Netse i Sparse.

Kid je u nedelju i ponedeljak proveo 26 sati u Teksasu, gde su se oko njega veoma trudili ljudi iz Sparsa. On je razgovarao sa trenerom Gregom Popovičem, posetio trening centar šampiona lige, a zatim sa suprugom Džumejnom išao na turu po gradu, a vodiči su im bili Tim Dankan i njegova supruga Ejmi.

U poslovnom delu razgovora predstavljena je ponuda Sparsa, koja je procenjena na sumu između 90 i 92 miliona dolara za 6 godina. Iako je ovo sasvim dobra ponuda, činjenica je da Sparsi ne mogu dati Dankanu onoliko novca koliko mogu Netsi. Oba kluba u prvoj sezoni mogu dati Kidu 30 posto iznosa svog salary cap-a, ali je plata u narednim sezonama različita. Sparsi mogu svake godine povećavati platu za 10 posto, a Netsi za 12,5 posto, što na period od 6 godina može biti zaista pristojna razlika. Prednost u Teksasu je to što tamo ne bi morao da plaća porez na dohodak.

Oba kluba za sada zadržavaju sve informacije za sebe, a pričljiviji nije ni sâm Kid. Činjenica je da on novi ugovor može potpisati najranije 16. jula, ali je sigurno da bi on želeo da pre toga stvari budu raščišćeni. Postoje indicije da on ozbiljno razmatra ostanak u Nju Džersiju. Prošlog meseca on se spremao da se učlani u ekskluzivni golf klub u državi Njujork, u kojem su već neki vrhunski sportisti iz tog regiona.

Što se sportskih motiva tiče, činjenica je da bi prelazak u San Antonio omogućio da u tandemu sa Dankanom lakše dođe do prstena. Međutim, igranje u Zapadnoj konferenciji povlači za sobom i znatno veću neizvesnost u vezi sa plasmon u finale konferencije, znajući koliko je kvalitetnih ekipa na Zapadu, ali i koliko su snažni Lejkersi, Dalas i Sakramento.

Ostanak na Istoku otvara mogućnost ponavljanja uspeha i ulaska u finale lige, što je Nju Džersi ostvario u obe sezone sa Kidom. A koliko Kid (18,7 poena i 8,9 asistencija po meču prošle sezone) znači Netsima dovoljno govore ove brojke – u sezoni 2000/01 oni su imali skor od 26 pobeda i 56 poraza. Tog leta u klub dolazi Kid i NJ pravi skor od 101-63 u dve sezone, oba puta osvojivši plej-of Istoka, a ove godine se u finale plasirao serijom 10-0!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: