Sreda, 20.12.2023.

08:00

Jovan Mijatović za B92.net: Derbi možda donese goleadu

Mladi napadač Crvene zvezde Jovan Mijatović kazao je u intervjuu za B92.net da bi 171. "večiti" derbi vrlo lako mogao da obiluje golovima.

Izvor: Milan Tomiæ

Default images
Srdjan Stevanovic/Starsport

Veliki rivali sastaće se u sredu od 18.00 časova u Humskoj, a to će za oba tima biti poslednji meč u 2023. godini.

Partizan je dugo bio lider na tabeli Superlige, međutim, kiksevi u poslednjih nekoliko nedelja su ih koštali i sada u odnosu na crveno-bele zaostaju dva boda.

"Sigurno da prija što smo lideri na tabeli, ali to neće ni malo uticati na nas. Željno čekamo večiti derbi i zaista se radujemo meču. Hoćemo da prikažemo maksimalan pristup i borbu. Vredno radimo na pripremi utakmice, svesni smo našeg kvaliteta i snage ekipe, ali moramo to da dokažemo na terenu. Naši navijači su to zaslužili", rekao je Mijatović za "B92.net".

Napad u poslednje vreme bolje funkcioniše i kod Zvezde i kod Partizana, pa bi to mogao da bude vesnik goleade, koja u derbiju nije viđena dugo. Tri gola na jednom derbiju pala su samo jednom u poslednjih 14 međusobnih duela.

"Od kada sam deo prvog tima imam pozitivnu statistiku. Pobedili smo na Marakani sa 1:0, i dva puta remizirali na protivničkom terenu, ali tada nisam igrao. Dosta razgovaramo, naročito mi mlađi igrači. Neke čeka prvi derbi i zajedno čvrsto želimo trijumf. Nije bilo mnogo pogodaka na prethodnim susretima sa večitim rivalom, pa nam naredni možda donese goleadu", kazao je Mijatović, koji nije želeo mnogo da se bavi prednostima i slabostima rivala:

"Ne bih govorio o manama i prednostima narednog protivnika. Očekujem pravu takmičarsku utakmicu, verujem da mogu da postignem gol."
Andrija Sokovic/Starsport
Mijatović je u mlađim kategorijama igrao dosta derbija, a pamti i onaj u seniorskoj konkurenciji, u martu ove godine, kada je Zvezda slavila 1:0.

"Pamtim posebno onaj kada smo pobedili u kadetima sa 5:2, jer sam se tada tek oporavio od povrede i dobio sam šansu od trenera na kraju meča. Sećam se i da je Jovan Šljivić tada dao dva gola. Pored toga derbi u Omladinskoj ligi Srbije kada sam zatresao mrežu makazicama, jedan od dražih pogodaka u karijeri. Tu je i derbi za prvi tim kada smo pobedili sa 1:0 na Marakani."

Mijatović je ove jeseni nastupio na četiri meča grupne faze Lige šampiona, a utakmice u eliti donele su mu iskustvo.

"Verujem da sa minutima u Ligi šampiona sazrevam ne samo igrački, već i kao čovek. Drago mi je zbog nas koji smo ponikli iza juga Marakane. Maštali smo o tome od kad smo stigli u Crvenu zvezdu. Jednim delom smo ispunili snove, ali pred nama je tek dokazivanje i nadamo se da ćemo imati još mnogo utakmica protiv ekipa poput Mančester sitija."

Pitali smo ga da li se komotnije oseća kada je sam u napadu ili kada deluje u tandemu sa saigračem.

"Ne razmišljam o tome, jer ko god je pored mene na terenu mogu da se oslonim na njega. Tu se više gledaju zadaci koje dobijamo tokom utakmice, a ono što se uvek traži od napadača su golovi. Verujem da ću nastaviti da ih postižem."
Srdjan Stevanovic/Starsport
Jovan ističe da se dobro slaže sa svima na terenu i van njega. Ipak, neke saigrače izdvaja.

"Na terenu sa svima, tu su Katai, Ivanić, Bukari, Hvang, Kanga, Nedeljković… Sa Kostom se razumem odlično, ove sezone mi je asistirao u Kruševcu protiv Trajala u kupu i sad protiv Spartaka za prvi gol na meču. Dugo igramo zajedno i poznajemo se po kretnjama. Takođe, videli ste u Ligi šampiona za mlade kako sarađujemo. Van terena sam podjednako dobar sa svim saigračima, a dosta vremena provodim sa Šljivićem, Nedeljkovićem i Lučićem."

Mijatović se afirmisao u prvom timu, a pojedine momente iz prve polusezone pamti.

"Pamtim sve golove, želim da ih postignem što više u dresu Zvezde. Na taj način pomažem timu što je najbitnije. Pretpostavljam da ću pamtiti prvi het-trik protiv Spartaka, golove Jang Bojsu i Mančester sitiju u Ligi šampiona za mlade, ali i pogotke u dresu reprezentacije Srbije."

Dosta se priča o potencijalnom transferu Mijatovića iz Zvezde već na zimu. Trenutno razmišlja samo o derbiju, a jednog dana bi voleo da se oproba na Ostrvu.

"Razmišljam samo o derbiju i Crvenoj zvezdi. Igrač sam najboljeg kluba i želim da osvajam trofeje u crveno-belom dresu. Naravno svi želimo dobre karijere i da jednog dana igramo u Premijer ligi, ali prvo moramo da ostavimo trag ovde", zaključio je Mijatović.

Mijatović je ove sezone u dresu crveno-belih postigao osam golova na 13 utakmica u Superligi, odnosno jedan u Kupu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: