Svet 0

11.05.2024.

22:59

Hamas potvrdio: Preminuo još jedan talac

Palestinska grupa Hamas saopštila je danas da je preminuo još jedan od talaca otetih tokom napada na Izrael 7. oktobra 2023. godine.

Izvor: Tanjug

Hamas potvrdio: Preminuo još jedan talac
Profimedia

Podeli:

Hamas je objavio video snimak u kojem se navodi da je Nadav Poplevel, koji je bio otet iz južne izraelske zajednice Kibuc Nirima, preminuo nakon što je ranjen u izraelskom vazdušnom udaru na Pojas Gaze, prenosi Rojters.

Izraelska vojska (IDF) nije odmah komentarisala najnoviji video palestinske militantne grupe, ali prethodne Hamasove video poruke sa taocima nazvala je "psihološkim terorom".

IDF je takođe negirala neke od prethodnih optužbi Hamasa u kojima se za smrt talaca odgovornost pripisuje izraelskim napadima.

Ranije danas, Hamas je objavio video snimak sa 51-godišnjim taocem ispred belog zida, sa modricom na desnom oku koji izgovara svoje ime.

Nekoliko sati kasnije, u drugom videu, rečeno je da je reč o Poplevelu, britanskom državljaninu, koji je preminuo od povreda zadobijenih pre mesec dana u izraelskom vazdušnom napadu.

"Preminuo je jer nije dobio intenzivnu medicinsku negu u medicinskim ustanovama koje je neprijatelj uništio u Pojasu Gaze", rekao je Abu Ubaida, portparol oružanog krila Hamasa.

Prema izraelskim evidencijama, od 252 otete osobe, 128 je ostalo u Gazi, a najmanje 36 je proglašeno mrtvim od strane izraelskog forenzičkog komiteta.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: