Dragović za B92.net: Nećemo da se lažemo – kvalitetniji smo od Partizana

Komadant odbrane Crvene zvezde Aleksandar Dragović dao je ekskluzivan intervju za B92.net.

Izvor: Miloš Simanoviæ

Subota, 04.12.2021.

09:15

Dragović za B92.net: Nećemo da se lažemo – kvalitetniji smo od Partizana
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

U prvom od dva dela intervjua, pre nego što izađe daleko opširniji, pa i interesantniji u kome je pričao o celoj svojoj karijeri, Dragović se u razgovoru za naš sajt dotakao aktuelnog toka sezone.

Ono što ne bi trebalo više da brine navijače crveno-belih je da je povreda lista austrijskog reprezentativca sanirana i da će biti spreman za gostovanje u Kruševcu protiv Napretka.

"Sada je sve u redu. Posle Subotice sam osetio bol u listu. Fizioterapeutu sam rekao odmah da me izmasira, a onda su me usmerili na snimanje. Hvala Bogu, ništa strašno. Pauzirao sam protiv Voždovca i sada se spremam za nedelju", počeo je Dragović za B92.net.

Zvezda je bez stuba odbrane uspela da savlada Voždovac (1:0) proteklog vikenda u Superligi, što je Bečliji lakše palo u propuštanju utakmice. Tim rezultatom aktuelni šampion je prišao na tri boda zaostatka od lidera Partizana.

"Svaka utakmica je bitna. Partizan nam beži tri boda, vršimo pritisak na njih i ne smeju ni oni da kiksnu. Opet, moramo da gledamo nas, da pobeđujemo svaki meč, ne vredi da gledamo Partizan”, rekao je Dragović, a onda citirao trenera Dejana Stankovića.

Kako je Mister izjavio, sve je u našim rukama”, aludirao je Dragović da se “večiti” derbi igra na stadionu “Rajko Mitić”, na kom bi Zvezda eventualnom pobedom preuzela vrh tabele.

"Zvezda bi trebalo da bude šampion"

Foto: FK Crvena zvezda/Nikola Mitiæ
Najveći meč srpskog fudbala je 26. ili 27. februara i mogao bi da ima veliki uticaj na trku za titulu u delikantnom trenutku, o čemu smo pisali. Dragović, pak, ne želi da govori o tome jer, kao igrač satkan germanskim mentalitetom, ne želi da ide toliko daleko.

"Ima još da se igra do tada, puno teških gostovanja. Neće biti uopšte lako, idemo u Kruševac, pa nam dolazi Radnik koji nam je dužnik, pa onda kod TSC-a. Između toga je i Braga... Nisam ljubitelj toga da se priča o derbiju, tek se igra krajem februara i ima vremena do tada".

Međutim, Dragović nema dilemu ko ima najbolji tim u državi.

"Imamo najbolji tim u ligi, nećemo da se lažemo. Zvezda bi trebalo da bude šampion. Ništa nije moranje, ali bi trebalo. Znam koji kvalitet imamo, najbolje igrače... Igra i Partizan dobro, utegao se i pobeđuje, ali mislim da smo kvalitetniji. Umori nas raspored, ali takav je fudbal i moramo da se spremimo. Znam koliko dobru ekipu imamo, samo to moramo da pokazujemo na terenu“, otvoren je bivši štoper Austrije, Bazela, kijevskog Dinama, Lestera i Bajer Leverkuzena.

Ko se razume u fudbal...

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Zapažene rezultate je Zvezda ostvarila u Ligi Evrope, čak 10 bodova u F grupi, ali ni oni nisu garancija da je prošla dalje, bez obzira što je prva trenutno. Moraće da u Bragi ostane neporažena ili da Ludogorec u Razgradu „spotakne“ Mitjilend.

"Zadovoljan sam kakve smo rezultate pravili u Ligi Evrope. Nažalost, Braga je izgubila od Mitjilenda u poslednjem minutu, mi smo protiv Danaca imali crveni karton... Nismo loše odigrali tu utakmicu. Slažem se da je moglo da se bolje igra u nekim mečevima, ali raspored je gust, na tri dana, a i mi smo ljudi, nismo mašine. Ne mora svaki put da se pobedi 5:0".

Da li možete da se uzdate u bugarskog prvaka u slučaju neuspeha u Portugalu?

"Imaju odličnu ekipu, ali samo jedan bod i nemaju šta da izgube. Možda im to bude lakše da igraju lepše.... Volim da gledam nas, ne šta će da uradi Ludogorec, nego mi da pobedimo u Portugalu. Borićemo se za to", rekao je Dragović, a onda se dotakao snage grupe.

"Ko se razume i gleda fudbal videli smo koliko je jaka ekipe Mitjilend. Ima ozbiljnu ekipu, sličan je kao Salcburg, igraju presing, traže dubinu... Braga se zna, Portugalci drže loptu, a Ludogorec je bio šampion Bugarske, izbacio je Olimpijakos u borbi za Ligu šampiona. Zašto imaju jedan bod, to ne znam i ne gledam druge probleme“.

"Pritisak u Bragi? Ma neee"

foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto
Može li meč u Bragi da se kaže da je meč sezone? Dragović se brecnuo, ali ne sa sportske strane. Kako kaže, pritisak ne sme da postoji u ovim vremenima kada se mnogi bore za život usled pandemije.

"Meč sezone? Ih... To je samo fudbal. Nisam taj tip koji kaže da moramo da pobedimo, iako želimo. Nalazimo se u pandemiji, neki ljudi se bore sa životom, a mi imamo samo neke sitnice i to nazivamo problemima. Ako pobedimo ili izgubimo, život ide dalje. Ne sme da bude veliki pritisak na nas, nego da damo sve od sebe, pa ćemo videti šta će biti", zaključio je Dragović prvi deo intervjua.

U drugom obimnijem govorio je o tome zašto je odbacio veliki novac da se vrati u Crvenu zvezdu, najvećem problemu srpskog fudbala, Nemanji Vidiću, Mohamedu Salahu, zašto se uplašio "Marakane“ i još mnogo toga zanimljivog...

Priredio: Miloš Simanović (Twitter)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: