Jovana Vesović: "Zreli za uspeh u Ligi šampiona"

Nacionalni olimpijski komitet izabrao je žensku odbojkašku reprezentaciju za najbolju žensku ekipu Srbije u 2008. godini. Tokom jeseni hit u srpskom sportu na evropskoj sceni bile su odbojkašice Poštara, koje su napravile seriju pobeda protiv najskupljih evropskih ekipa u Ligi šampiona. Zajedničku tačku za dve ekipe predstavlja Užičanka Jovana Vesović.

Podeli

Do svog 21. rođendana Jovana Vesović nosila je dres matičnog Jedinstva, a tokom leta prešla je u šampionsku ekipu Poštara. Još kao članica Jedinstva izborila se za mesto u reprezentaciji, pa je u kvalifikacijama i na Olimpijskim igrama u Pekigu branila boje Srbije. Vesovićeva je veoma zadovoljna godinom koja je završena.

"Počela sam ovu sezonu u ekipi Poštara, i ima više devojaka sa kojima sam radila i u užičkom Jedinstvu. U takmičarskom delu smo sezonu uspešno okončali. U drugom delu sezone nas čeka Liga šampiona, kao i prvenstvo, i nadam se da ćemo nastaviti sa dobrom igrom i u jednom i u drugom takmičenju".

Poštar je u poslednje tri sezone osvajao titule šampiona Srbije, ali u prva dva nastupa u Indesit ligi šampiona nije uspevao da ostvari nijednu pobedu. Ove jeseni Poštarke su blistale, ostvarivši jednu pobedu nad preskupim Turk Telekomom iz Ankare i čak dva trijumfa u duelima sa Tenerifama, pa su jednom nogom u drugoj fazi takmičenja. Dolazak Jovane Vesović svakako igra bitnu ulogu u uspehu.

"To ne znači da je tako što sam ja došla (smeh). Mislim da smo zrela ekipa. Dosta govorimo da smo mladi i neiskusni, ali za ovakva takmičenja moramo biti zrela ekipa, i mislim da smo to i dokazali pobedama u Ligi šampiona..."

Koliko je bitno da ekipa sazreva zajedno, i da možete da se takmičite sa evropskim ekipama, koje su mnogo skuplje od svih domaćih?

"Kao što ste rekli, istina je da su skuplje, i da si igračice skuplje, ali mi koje smo u reprezentaciji imale smo priliku da steknemo iskustvo igrajući protiv tih vrhunskih igračica. Vrlo je bitno da funkcionišemo kao tim. To je svima najbitnije, kao i želja da uspemo u Ligi šampiona, a to imamo takođe".

Domaće prvenstvo, trka udvoje...

"Da, kao i svake godine, uvek idu priče da li će uspeti Poštar ili Zvezda. Jedne godine je to bilo Jedinstvo, ali videćemo, prvu utakmicu smo nažalost izgubili, ali imamo još vremena da se spremimo za utakmicu sa Zvezdom."

Posle klupskih obaveza, u vidu završnice Lige šampiona i borbe za domaće trofeje sa Crvenom zvezdom, Vesovićevu očekuju reprezentativne obaveze. Program odbojkaških takmičenja nikada nije bio zgusnutiji, jer će čak četiri takmičenja biti smeštena u četiri meseca.

"Čeka nas mnogo toga. Počev od Evrolige, koja je sad uvedena, do Univerzijade, evropskog prvenstva, kvalifikacija za svetsko prvenstvo, ali o tom, po tom, to tek treba da dođe".

Da li će vam Evroliga biti veliki napor? Sa pripremama će vam trebati oko mesec i po dana da se uhodate, a taj period će biti duži ukoliko budete ušli na finalni turnir...

"Mislim da će to sigurno biti naporno, ali žemo imati i vremena za predah, pa ćemo se postepeno spremati i za svako naredno takmičenje".

Prvi korak ka evropskom vrhu Jovana Vesović napraviće već 14. januara, kada sa ekipom Poštara putuje u Ankaru, na meč sa Turk Telekomom.

Sportski intervju

Goran Gavrančić: "Hoću da dam nešto Partizanu"

Partizan je u prelaznom roku angažovao sedmoricu novih fudbalera. Najzvučnije ime je Goran Gavrančić, nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore (28 nastupa) i igrač koji je u dresu Dinama iz Kijeva od 2002. do 2008. godine odigrao 135 utakmica i osvojio jedanaest trofeja (po četiri tiule prvaka i kupa i tri Superkupa).

Proleće 2008. godine proveo je u Grčkoj, igrao je za solunski PAOK, a tokom jeseni bio bez angažmana.

Sportski intervju utorak 27.01. 02:29 Komentara: 14

Čavić: "I dalje imam žar"

Srpski plivački šampion Milorad Čavić bio je gost televizije B92, gde je učestvovao u akciji dobrovoljnog davanja krvi.

Pored lepog gesta, Čavić je popričao i o svojim plivačkim, ali i privatnim planovima za budućnost.

"Da budem iskren, ovo mi je prvi put da dajem krv. To je nešto malo, ali je veoma lep gest. Jednostavno pomoći nekome procesom koji traje 15 minuta. Jedan ovakav mali gest može nekome da spasi život, i što da ne? Hoću što više ljudima da pomognem, i ovo je najmanje što mogu da dam."

Sportski intervju subota 17.01. 15:05 Komentara: 12

Karadžić: "Mladi mogu do vrha, 'A' tim do Mondijala"

Tomislav Karadžić stupio je 15. jula na čelo Fudbalskog saveza Srbije. Verovatno ni sâm nije očekivao da će već sada situacija u srpskom fudbalu biti drastično drugačija, zahvaljujući rezultatima nacionalne selekcije i strateškim potezima Saveza. Brz napredak doneo je i velike ambicije sa kojima fudbalska Srbija ulazi u 2009. godinu.

Sportski intervju utorak 6.01. 16:25 Komentara: 11

Vučićević: Nova godina će doneti bolje rezultate

Posle velikih problema sa kojima su se klubovi u sastavu sportskog društva Crvena zvezda susretali tokom 2008, rekonstruisano rukovodstvo najavljuje mnogo više uspeha u godini koja je tek počela. Potpredsednik sportskog društva Slobodan Vučićević najavljuje da će simbol preporoda Zvezde biti košarkaški klub, čiji je Vučićević predsednik od početka novembra.

Sportski intervju utorak 6.01. 16:05 Komentara: 20

Živko Gocić: "Uspešna godina je iza nas"

Olimpijski komitet Srbije izabrao je vaterpolo reprezentaciju za najbolji muški tim u 2008. godini. Kao i mnogo puta do sada, vaterpolisti su donosili medalje sa svih takmičenja na kojima su bili, ukupno tri u samo dva meseca proteklog leta. Ipak, bilo je to poslednje leto jedne fantastične generacije, a već u 2009. godini nacionalni tim izgledaće potpuno drugačije.

Sportski intervju petak 2.01. 21:29 Komentara: 0