Vidić za B92: "Lep je osećaj biti šampion Evrope"

Fudbaleri Mančester junajteda slave "duplu krunu", pošto su šampionskoj tituli u Premijer ligi dodali i trofej pobednika Lige šampiona, a posle 12 godina i Vladimira Jugovića, Srbija je ponovo imala igrača u pobedničkom timu najbitnije utakmice evropskog klupskog fudbala. Štoper Junajteda Nemanja Vidić za B92 kaže da je ishod moskovskog finala najrealniji, pošto je Mančester bio bolji u prvom, a Čelsi u drugom poluvremenu, priznaje da je na kraju odlučivala sreća u penal-lutriji i dodao da je njegova ekipa nagrađena za hrabru i ofanzivnu igru. Tim Ser Aleksa Fergusona slavio je na stadionu "Lužnjiki" posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, sa 7:6, pošto je posle 90 i 120 minuta bilo 1:1, i osvojio treću titulu prvaka Evrope.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.05.2008.

10:48

Default images

"Presrećan sam. Osvojili smo dva trofeja u jednoj godini. To je veliki uspeh za ovu ekipu, naročito u trenutku kada je Premijer liga izuzetno jaka i ima tri ekipe u polufinalu Lige šampiona. Finale je bilo izuzetno zanimljivo i siguran sam da su svi pored malih ekrana uživali. Nosimo trofej u Mančester i sledećih par dana ćemo slaviti", izjavio je Vidić neposredno nakon moskovskog finala.

Junajted je poveo preko Ronalda, u 26. minutu, a na 1:1 izjednačio je Frenk Lampard, u 45. Vidić priznaje da je Čelsi u drugom poluvremenu bio bolji tim.

"Gol koji su postigli im je dao veliko samopouzdanje. Drugo poluvreme su počeli mnogo bolje. Imali su dve pogođene stative i bili opasniji. Mi smo imali veći posed lopte, ali ne toliko šansi kao u prvom poluvremenu. 1:1 je na kraju najrealniji rezultat",
Reuters
Pre nego što je Van der Sar odbranom šuta Nikolasa Anelke rešio pitanje novog šampiona Evrope, sedmi penal za Mančester izveo je Rajan Gigs i pogodio. Vidić uz osmeh priznaje da je osmi na redu za izvođenje bio upravo on, pa je zahvaljujući Anelki izbegao penal-lutriju i ogromnu odgovornost za završetak kompletne sezone jednog od najvećih klubova na svetu.

Pre toga, u produžecima nije bilo golova, ali je dodatnih 30 minuta obeležilo isključenje Didijea Drogbe. Vidić i Drogba imali su verbalni duel pred finalni meč, a centafor Obale Slonovače zaradio je crveni karton upravo posle sukoba sa reprezentativcem Srbije.

"Posle auta koji smo imali trebali smo da vratimo loptu Čelsiju i to smo učinili tako što smo loptu izbacili u aut. Tevez koji je poslao loptu van terena je zbog toga bio na udaru Čelsijevih igrača, koji su počeli da ga guraju, a ja sam dotrčao u želji da mu pružim podršku. Igrače Čelsija sam pitao u čemu je problem, jer su i oni isto učinili u sličnim situacijama i nisam smatrao da smo uradili bilo šta pogrešno".
AFP
"Zatim je počelo koškanje, Drogba me je zakačio, ali ga ne krivim. Ipak je u pitanju finale, pojedini igrači ne mogu da se kontrolišu u takvim situacijama. Možda je i moja rekacija bila loša, jer sam pretrčao pola terena da bi došao u tu situaciju. Ipak, najbitnije je da smo uzeli trofej".

Trofej "L'Ekipa" je drugi za Mančester u sezoni posle šampionske titule u Premijer ligi, a Vidić kaže da im je upravo ishod šampionata Engleske dao dodatno samopouzdanje pred meč sezone u Moskvi.

"Posle osvajanja Premijer lige dobili smo veliko sampouzdanje za ovo finale. U Moskvi smo odigrali izuzetno ofanzivno, želeli smo da damo gol i nagrađeni smo zbog toga. I Čelsi je imao svoje šanse, mogli su da pobede i u 90 minuta, ali smo mi, uz malo sreće, pobedili. Lep je osećaj biti šampion Evrope", kaže Vidić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: