Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.09.2020.

21:00

Partizan na skeneru B92.net: Važna je pobeda, ali utisak je loš

Fudbaleri Partizana uspeli su nekako da preskoče ekipu Sfintul Georgea i plasiraju se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: SS

Autor: SS

Partizan na skeneru B92.net: Važna je pobeda, ali utisak je loš
Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ

Namučili su se crno-beli u Kišinjevu, ali su ipak uspeli da u produžetku, i to sa "bele tačke", slome "žilavog" predstavnika Moldavije.

Utisak je prilično loš i jasno je da će tim Aleksandra Stanojevića već za sedam dana morati da bude mnogo bolji protiv Šarlroa u Belgiji, ukoliko želi da se nada nastavku puta do grupne faze.

Vladimir Stojković – Nije kapiten Partizana imao mnogo posla na ovoj utakmici, makar kada se radi o fudbalerima Sfintula. Dlanove mu je najviše zagrejao njegov saigrač Saša Zdjelar u prvom poluvremenu koji je nespretno reagovao i umalo savladao sopstvenog golmana.

Aleksandar Miljković – Novi desni bek Partizana je trebalo da bude ofanzivna pretnja po desnoj strani terena, da se često "ponavlja" na polovini protivnika, što je on i činio, ali bez većeg uspeha. Dva puta je pokušao dugačke dijagonale glavom da spusti na glavu napadačima, ali je to ostalo samo na lošem pokušaju.

Bojan Ostojić – Iskusni Ostojić je bio bolji deo štoperskog tandema. Istina, nije imao puno posla, ali bilo je potrebno da sačuva koncentraciju punih 90 i kusur minuta. Retke su bile situacije u kojima je Sfintul imao makar jednog igrača u kaznenom prostoru, uglavnom je usamljen bio Volkov, što je u velikoj meri olakšavalo posao poslednjoj liniji Beograđana.

Uroš Vitas – Ni Vitas nije imao puno mogućnosti da se istakne u defanzivnim situacijama, a u 120. minutu pokazao je veliku nesigurnost i nedostatak komunikacije sa Stojkovićem. Tada se Vitas i povredio. Ume on da pokrene akciju iz poslednje linije, ali to večeras nije činio. A bilo je to i te kako potrebno crno-belom timu...

Slobodan Urošević – Levi bek je veći deo utakmice proveo na polovini rivala. Trudio se da pomogne u ofanzivnim akcijama. Pozadi je posao bio završen i pre početka, jer igrači moldavskig tima nisu imali nikakvu ambiciju da napadnu. Posle njegovog centaršuta došlo je do odlučujućeg penala.

Saša Zdjelar – Ako gledamo poziciju na kojoj igra, Saša Zdjelar je najbolje u timu Partizana obavio posao večeras. U potpunosti je kontrolisao sredinu terena, oduzimao lopte i Partizanu obezbeđivao dosta poseda. Pravio "pametne" prekršaje u retkim momentima kada je bilo potrebno da "iseče" igru rivala i, kada se sve sabere, svoj posao odradio maksimalno dobro. Čak je u prvom poluvremenu poslužio Sadika koji je izašao sam ispred golmana, ali nije postigao gol. To što Partizan nije probio bunker iz igre, nije njegova krivica.

Bibars Natho – Nije Izraelac u formi koja ga je krasila prošle godine u ovo vreme, to je definitivno. Nema više onih njegovih pasova koji "cepaju" odbranu i rešavaju meč. Jedan takav mnogo bi olakšao posao Partizanu u Kišinjevu. Ali, kako je povučen na poziciju zadnjeg veznog, bio je predaleko od gola i nije dolazio često u takvu situaciju. Na kraju je, još jednom, baš kao i protiv RFS-a pokupio epitet junaka utakmice, ali ga to neće oprati od drugog epiteta "bezopasnog kreativca".

Takuma Asano – Japanac je često bio rešenje Partizana u Linglong Superligi za probijanje bunkera, ali ne i večeras. Dosta je menjao strane sa Stevanovićem, potom i Markovićm, što nije davalo rezultat. Nije iskoristio ni činjenicu da u većem delu susreta srpski tim nije morao da brine o defanzivi. Sa pravom je zamenjen posle 90 minuta.

Filip Stevanović – Partizanov "vunderkid" je još jednom "zakazao". Nije iskoristio nešto više od sat vremena provedenih na terenu da se istakne i potvrdi veliki potencijal koji poseduje. Naravno, ne treba od momka, koji će tek u narednih nekoliko dana postati punoletan, očekivati da sam povuče i pokrene tim, ali je opšti utisak takav da je bio gotovo neprimetan.

Sejduba Suma – Njegov zadatak bio je da kreira igru, ali da po potrebi bude taj drugi napadač kog će Stanojević u budućnosti forsirati u Partizanu. Činjenica da Partizan prilično dugo nije stvorio nijednu kolosalnu priliku svakako ide njemu "na dušu". Posle datog gola je zamenjen kako bi se "zatvorila" sredina terena ulaskom Šćekića.

Umar Sadik – Uh, koliko je Nigerijac kidao živce navijačima Partizana ove večeri. U prvom poluvremenu je delovalo da više igra za sebe, nego za saigrače. Komplikovao je, vukao loptu, propustio i jednu stopostotnu šansu u situaciji "jedan na jedan" sa golmanom. Definitivno najveći krivac što Partizan večeras nije mnogo ranije "načeo" rivala. Na kraju se i povredio, što bez obzira na večerašnju partiju, može da brine stručni štab tima iz Humske.

Izmene i trener

Lazar Marković (od 63. minuta) – Zbog prehlade nije startovao, ali je po ulasku u igru uspeo da unese živost i nešto energije koju mladi Stevanović do tada nije imao. Međutim, od bivšeg fudbalera Liverpula i Benfike se mnogo više očekuje.

Bojan Matić (od 78. minuta) – Dva minuta po ulasku u igru našao se u vrlo izglednoj situaciji. "Šta driblaš, šta će ti pet dodira?", čuo se povik Stanojevića sa klupe u tom momentu. Bila je to prva perfektna akcija Partizana na meču i mora se Matiću pripisati minus zbog te situacije.

Aleksandar Lutovac (od 91. minuta) – Iako ni on nije blistao, ispostavilo se da je ulazak Lutovca bio ključan, jer je nad njim napravljen odlučujući penal. Time je doprineo više nego drugi igrači za 120 minuta.

Aleksandar Šćekić (od 110. minuta) – Premalo na terenu da bi bio ocenjen.

Aleksandar Stanojević – Na teren je izveo očekivanu postavu i tim koji je uigravan u evropskim utakmicama godinu dana pod vođstvom Sava Miloševića. Sa te strane mu se nema šta zameriti. Partizan jeste kontrolisao utakmicu, potpuno imao posed i šuteve na svojoj strani, ali nije bio dovoljno opasan. Činilo se, da nije bilo penala, da ne bi još dva dana dao gol. Stanojević tu mora da poradi na lakšem probijanju bunkera, jer će mu do biti od krucijalne važnosti u domaćem prvenstvu. Iako je izjavio da je prezadovoljan određenim segmentima, sigurno će morati da podvikne u svlačionici i upozori da se ovakve utakmice sa mlakim napadom ne smeju više dopuštati. Počev od gostovanja na Zlatiboru u nedelju.

Pripremio: Stefan Smuđa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu