Poceko: Amerikanci donose manje; Naneli: To je rasizam

Bek Partizana Džejms Naneli smatra da je komentar Đanmarka Poceka o američkim plejmejkerima rasistički.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.03.2023.

09:10

Poceko: Amerikanci donose manje; Naneli: To je rasizam
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Poceko, selektor Italije, je pre nekoliko dana uporedio Vasilija Micića iz Anadolu Efesa i Šabaza Nejpira iz Olimpije Milano, istakavši da je najveća razlika između njih dvojice u stilu igre.

"Šabaz Nejpir ima talenat, inteligentan je i ima svoju ličnost. To su kvaliteti neophodni da biste predvodili tim na visokom nivou. Najveća razlika između njega i Vasilija Micića iz Efesa je u stilu igre. Ubeđen sam da svi veliki evroligaški timovi moraju da imaju evropskog plejmejkera: Papalukas, Dijamantidis, Spanulis, Ćaćo Rodrigez… Uz dužno poštovanje, Amerikanci donose nešto manje jer igraju različito, to je fiziološka stvar. Na primer, manje su zainteresovani za igru kada im lopta nije u rukama", kazao je 50-godišnji Poceko.

Odmah su na to reagovali američki igrači iz Evrope, među njima i Majk Džejms iz Monaka i Tajriz Rajs, a sada se oglasio i Partizanov Naneli.

"Retorika tog trenera i njegovo mišljenje o Amerikancima je rasističko",
napisao je Naneli na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: