Subota, 14.06.2008.

22:41

Zirjanov poslao prvaka Evrope kući

Izvor: MT

Default images

Rusija je golom Konstantina Zirjanova u 33. minutu savladala Grčku, čime je aktuelni šampion Evrope izgubio svaku mogućnost da se plasira u četvrtfinale kontinentalnog šampionata. Ovim rezultatom konačan rasplet u Grupi D biće poznat tek posle trećeg kola u kome će Rusija i Švedska u direktnom duelu odlučiti ko će igrati u četvrtfinalu. Pobeda Rusije je istovremeno reprezentaciji Španije obezbedila siguran prolaz u sledeću rundu.

Utakmica je počela slobodnim udarcem za Rusiju, ali je lopta posle udarca izbačena. Obe reprezentacije su u narednom periodu bezuspešno pokušavale da dugim loptama dođu do prilike za gol. U 13. minutu Akinfejev je uspeo da preseče centaršut Seitaridisa i u sledećem napadu usledila je odlična prilika za Ruse. Pavličenko je šutirao iz daljine, a Nikopolidis je odlično reagovao i izbacio loptu u korner. Iz kornera, lopta je došla do Žirkova čiji je udarac prošao tik pored gola.

Usledio je pritisak Rusije, a dobru priliku propušta Torbinski posle dodavanja Biljaletdinova.

Igrao se 33. minut kada je Zirjanov doveo Ruse u vođstvo. Nikopolidis je ispratio centašut koji je išao na levu stranu, odakle je Semak odličnom reakcijom vlatio do Zirjanova koji je ubacio loptu u nebranjenu mrežu.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika ni na jednoj strani.
Reuters
Nastavak je počeo ofanzivom Grka, kada je Karagunis dodao loptu heroju Evropskog Prvenstva 2004. Haristeasu, ali je ovaj šutirao direktno u golmana Akinfejeva.

Posle toga, u narednih nekoliko minuta Pavličenko je imao dva dobra udarca na gol, koji ipak nisu doveli do promene rezultata.

Grci su u 55. minutu došli do svoje najbolje prilike u dotadašnjem toku utakmice, kada je lopta došla do Liberopulosa koji je sa 12 metara šutirao preko gola.

Dva minuta kasnije Biljaletdinov sjajno šutira, ali lopta prolazi pored stative.

Petnaest minuta pre kraja Basinas faulira Zirjanova na dvadesetak metara od gola, ali Kolodin iz slobodnog udarca pogađa živi zid.

U 83. minutu Žirkov iz slobodnog udarca šutira tik iznad prečke. Tri minuta pre kraja Rusija je organizovala opasan kontranapad, ali je Kolodin prokockao odličnu šansu da definitivno reši pitanje pobednika i poboljša gol razliku svoje reprezentacije.

U poslednjim sekundama utakmice Pavličenko propušta još jednu dobru priliku za Rusiju, pa je rezultat ostao 1:0

Ovom pobedom Rusi su se izjednačili po broju bodova sa Šveđanima, tako da će međusobni susret u trećem kolu odlučiti o tome ko prolazi dalje u četvrtfinale. Švedskoj će u tom susretu odgovarati i nerešen rezultat zbog bolje gol razlike, tako da će Rusija, pojačana Aršavinom, svakako morati da ide na pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: