Nova vest
Borilački sportovi

Četvrtak, 17.10.2019.

08:22

Bokser Dej preminuo četiri dana nakon nokauta

Američki bokser Patrik Dej (27) preminuo je od povreda mozga zadobijenih u borbi u Čikagu pre četiri dana.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Bokser Dej preminuo četiri dana nakon nokauta
Photo by Dylan Buell/Getty Images

Njega je zemljak Čarls Konvel nokautirao u desetoj rundi borbe u super-velter kategoriji, nakon čega je Dej na nosilima iznesen iz ringa.

Zbog povreda mozga je uveden u veštačku komu, ali je posle četiri dana borbe preminuo.

"Deju boks nije bio neophodan. On je došao iz dobre porodice, bio je pametan, obrazovan, imao je druge mogućnosti da zarađuje za život. On je izabrao boks, prihvatajući neizbežan rizik s kojim se svaki borac susreće kada uđe u ring. Pet je voleo boks. Tako je inspirisao ljude i zbog njega se osećao živim", saopštio je Dejov promoter Lu Dibela.

Dej je dobio 17 od 22 borbe u karijeri, uz četiri poraza i jedan remi. On je treći bokser koji je preminuo u poslednjih nekoliko meseci usled povreda zadobijenih u borbi.

U julu su stradali Rus Maksim Dadašev i Argentinac Ugo Santiljan.

"U ovakvim trenucima postaje veoma teško objasniti ili opravdati opasnosti boksa. Ovo nije vreme kada su izgovori prikladni ili mogući neki odgovori. Ipak, ovo je vreme za reakciju. Iako nemamo odgovore, znamo mnoga pitanja, imamo priliku da odgovorno reagujemo i učinimo boks sigurnijim za sve učesnike. To je način da poštujemo nasleđe Peta Deja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d