Petak, 19.01.2024.

07:30

Najbolji Đoković (do sada) – "Mogu još bolje", Poruka na ćirilici; Neočekivan rival

Novak Đoković lako se plasirao u osminu finala Australijan opena.

Izvor: B92

Najbolji Đoković (do sada) –
Foto: Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Srbin je savladao Argentinca Tomasa Ečeverija 6:3, 6:3, 7:6 (2) za dva i po sata igre.

U sledećem kolu igra protiv neočekivanog rivala – Adrijana Manarina.

Novak je u igri mačke i miša pokazao nadmoć nad Argentincem koji danas nije bio spreman da se nosi sa silom koja mu je bila na drugoj strani. Jednostavno Đoković je bio najbolja verzija sebe i kako je i sam rekao nakon meča, odigrao je najbolje u Melburnu od starta takmičenja.

"Najbolji meč od početka turnira. Moram da budem zadovoljan, igrao sam veoma dobro u dva seta, on je malo podigao nivo tenisa u trećem, bili smo tu izjednačeni, u taj-brejku sam dobro servirao i dobio meč", rekao je Đoković posle meča.

Novak je ključnu prednost u prvom setu ostvario brejkom u šestom gemu (4:2), u drugom je već u trećem uzeo gem na servis rivala (2:1), potom još jedan u devetom gemu.

U trećem setu Ečeveri je pružio jači otpor, služio ga je servis, međutim nije bio ni blizu da okrzne Đokovića, ni da oduzme servis srpskom asu, koji je, kao i do tada, igrao strpljivo i čekao priliku da "prelomi" meć - i dočekao je u taj-brejku.

U odlučujućem periodu, baš u onom periodu igre gde caruej godinama, bio je superioran, nizao poene, a tačku je stavio sa dva uzastopna as servisa.

Najvažnije momente sa meča mogli ste da pratite u BLOGU na B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: