Petak, 19.01.2024.

12:54

Đoković dobio rivala – veteran sprečio "telefonski derbi"

Francuski teniser Adrien Manarino (35) biće naredni rival Novaka Đokovića na Australijan Openu pošto je savladao Amerikanca Bena Šeltona (21).

Izvor: B92

Đoković dobio rivala – veteran sprečio
Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Francuz je slavio u pet setova (7:6, 1:6, 6:7, 6:3, 6:4) posle skoro pet sati igre.

Novak i Manarino dosad su igrali četiri puta i sva četiri puta pobeda je pripala srpskom teniseru.

Ljubitelji tenisa tako su, za ovaj put, ostali uskraćeni za duel Novaka i Bena čiji je rivalitet postao neobično interesantan zbog načina na koji mladi Amerikanac slavi pobede – "spuštanjem slušalice".

Takođe i zbog Novakovog odgovora junoši kada ga je pobedio na US Openu.

Ipak, duel Novaka i mladog Amerikanca sačekaće neku drugu priliku jer je iskusni Manarino danas njemu "spustio slušalicu", sprečio "telefonski derbi" i zakazao okršaj sa svojim gotovo vršnjakom Đokovićem.

Učinio je to posle iscrpljujućih pet setova i bezmalo pet sati igre i vrlo stresnog završnog seta u kojem je, nakon vođstva 5:2, jedva isplivao usled najjačeg udara Šeltona.
Foto: EPA-EFE/LUKAS
Uspeo je Ben da se primakne na 5:4, anuliravši jedan brejk rivala, no Manarino je imao poslednju reč – servis gem za pobedu. Odužio se potom poslednji gem, na delu je bila igra nerava koju je, na kraju, dobio 14 godina stariji Manarino.

Peti set bio je vrhunac fenomenalne partije obojice danas.

Šelton je, činilo se, bio na dobrom putu da "slomi" Francuza kada je preokrenuo na 2:1 u setovima međutim nastavak meča doneo je daleko bolje izdanje igrača koji je jedini prolaz u 4. kolo u Melburnu zabeležio 2022. godine.

Ponovio je taj uspeh i ove godine nakon što je u četvrtom i petom setu očitao lekciju Amerikancu i sprečio njegovo novo viđenje sa Novakom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: