Vilander: Neće biti "velike četvorke" u novoj generaciji

Mats Vilander smatra da generacija mladih igrača, neće biti u stanju da ponovi uspehe Novaka Đokovića, Rafaela Nadala, Rodžera Federera i Endija Marija.

Izvor: Z.K.

Nedelja, 23.01.2022.

10:20

Vilander: Neće biti
Foto: Profimedia/Yan Lerval/SIPA

Posle poraza Aleksandera Zvereva od Denisa Šapovalova, Vilander je u emisiji "Kocka" na Eurosportu, dao prognozu budućih dešavanja.

"Mislim da nećemo imati veliku četvorku u ovoj generaciji. Tu ćd biti sedam, osam, devet ili deset momaka koji će osvajati jednu titulu. Saša Zverev je jedan od njih, tu su i Feliks Ože-Alijasim, Mateo Beretini", smatra Šveđanin.

On dodaje da su igrači mlade generacije daleko od kvaliteta prethodnika.

"Još ne vidim kvalitete kod Zvereva koje vidim kod Novaka Đokovića, Rafaela Nadala ili Rodžera Federera. Saša neće biti u stanju da dominira poput njih, jer emotivno, u meču protiv Šapovalova, iskreno nije pokazao da je vrhunski igrač", oštar je Vilander.

Zverev još nema grend slem pehar, a propustio je i priliku da se već u februaru domogne prve pozicije na ATP listi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: