Info

Utorak, 17.12.2002.

14:09

DSS prihvata odluku Vrhovnog suda Srbije

Izvor: Beta

Default images

Demokratska stranka Srbije prihvata i priznaje presudu Vrhovnog suda Srbije, kojom je odbijena njena žalba na konačni rezultat predsedničkih izbora, izjavio je u utorak član stranačkog rukovodstva Nebojša Bakarec. On je na konferenciji za novinare najavio da će DSS iskoristiti još neke pravne mogućnosti, ali nije precizirao o čemu je reč.

Povodom obrazloženja Vrhovnog suda Srbije da DSS nije podneo u roku odnosno do 8. decembra prigovore na regularnost izbora "za svih 8.600 biračkih mesta", Bakarec je rekao da je sud "prenebregao da je Republička izborna komisija fizički onemogućila" pretragu biračkog spiska. "DSS je pravo na uvid u disk dobio tek 3. decembra, a do 8. decembra je samo uspela da uspostavi softversku bazu za pretragu i izvrši samo dve od sedam pretraga", rekao je Bakarec.

On je ocenio da nakon propalih predsedničkih izbora više "nema kontrole nad vladom i parlamentom" i da je ozbiljno poljuljana predstava o Srbiji kao državi sposobnoj za demokratskog uređenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: