English | Shqip

Proces TV na B92

Projekat unapredjivanja demokratije i sprecavanja korupcije

 
B92SpecijaliLokalni izbori 2004Intervju
     
 

utorak 30. 11. 2004. 20:32 CET

Naslovna strana specijala

Galerija fotografija parlamentarnih izbora 2004
Beograd, 06. 10. 2004.
Predsednik pokreta Snaga Srbije Bogoljub Karic na konferenciji za novinare (FoNet)

Analize i komentari

 
 
 

Istraživanja javnog mnjenja

 
 
 

B92 o izborima

Intervjui

Enciklopedija izbora

Izborne vesti

INTERVJU: GORAN ĆIRIĆ
Agencija Beta, 13. septembar 2004.

Spreman za saradnju

Kandidat Demokratske stranke za gradonačelnika Niša Goran Ćirić izjavio je da je uveren u pobedu ali i u neophodnost formiranja jake koalicije nekoliko stranaka u Skupštini grada. "Uveren sam u pobedu i svestan da će biti neophodno da napravimo koaliciju u gradskoj skupštini u kojoj će najveći broj odbornika imati lista 'DS Boris Tadić'", rekao je Ćirić.

On kaže da je u interesu grada da se napravi široka koalicija koja neće biti zasnovana na 50 odsto plus jedan već će biti stabilna i široka koalicija sa strateškim ciljevima. Ja sam spreman da kao budući mandatar u skupštini ponudim saradnju Demokratskoj stranci Srbije, Pokretu snaga Srbije i G17 plus", rekao je Ćirić, koji je aktuelni predsednik Skupštine grada Niša.

On je negirao da će mu na izborima naškoditi samostalni izlazak na izbore pojedinih članova DS "Čista demokratska", nezadovoljnih politikom gradskog rukovodstva. "To nisu članovi DS i nije to jedina grupa gradjana koja se kandiduje na izborima, to su kandidati kao i svi ostali", rekao je Ćirić.

Aktuelni gradonačelnik je kazao da je na toj funkciji zatekao deset miliona evra budžeta u 2000, a da je sada budžet 60 miliona evra. "Po evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja, u oktobru 2000. bilo je 47.000 nezaposlenih, a prema podacima od pre nekoliko dana broj nezaposlenih je 31.882. Niš je bio na 96. mestu po prosečnoj zaradi, a sada je na 40. mestu", rekao je Ćirić.

Prema njegovim rečima, u narednom mandatu prioritet će biti vodosnabdevanje grada, gasifikacija i rešavanje problema nezaposlenosti. "U ovom trenutku 96 odsto gradajana ima redovna snabdevanja pijaćom vodom. Cilj je da za četiri godine sve Nišlije imaju 24 časa dnevno pijaću vodu bez azbestnih i olovnih cevi", rekao je Ćirić i dodao da je najvažnije pitanje nezaposlenost koju neće rešavati organizovanjem radnih akcija i finansiranjem iz budžeta već lokalnim ekonomskim razvojem. "Prvi put smo postavili jasan projekat loklanog ekonomskog razvoja koji može da podrži garancijski fond sa 10 miliona evra iz privatizacje. Nismo želeli da taj novac stavimo u funkciju pre ovih izbora jer bi se protumačilo kao jeftini politički poeni, a i siguran sam da ćemo mi nastaviti da radimo sve što smo započeli poslednjih godina", rekao je Ćirić.
Dragoljub Stamenković, Srpska radikalna stranka

 

Intervju: Slobodan Vuksanović

 

Intervju: Nebojša Čović

 

Intervju: Branka Bošnjak

 

Intervju: Zoran Drakulić

 

Intervju: Dragan Kojadinović

 

Intervju: Jasmina Mitrović Marić