Izvor: B92

Glavni grad Zemlje izlazećeg sunca očarava futurističkom arhitekturom, neverovatnom kulinarskom scenom i vrhunskim prodavnicama.

Ovaj grad s populacijom od 35 miliona stanovnika osnovan je u 12. veku pod imenom Edo, a reč Tokio doslovno znači "istočni grad" i jedan je od najmnogoljudnijih gradova na svetu.

Tokio je centralno mesto japanske politike, ekonomije, kulture i obrazovanja, a ujedno je i poslovni i finansijski centar istočnog dela Azije.

Ovaj grad obiluje znamenitostima koje, ukoliko već idete u Japan, morate da posetite.
Ueno je četvrt u kojem se nalazi najveći park u gradu, a koji ima hiljadu trešnjinih stabala. U ovoj četvrti možete da posetite i nekoliko muzeja: Nacionalni muzej Tokija, Nacionalni muzej zapadnjačke umetnosti i Tokijski Metropolitan muzej, kao i zoološki vrt.

Ginza je četvrt grada s najviše prodavnica, restorana i noćnih klubova. Svaka robna marka koja nešto znači na svetu ima svoj prostor upravo u Ginzi. Nekada se u tom mestu nalazila kovnica srebrenjaka, po čemu je ceo kraj dobio ime. Ginza je poznata i po najskupljem zemljištu na svetu, gde kvadratni metar građevinskog zemljišta često prelazi cenu od 100.000 američkih dolara.

U četvrti Marounouči nalazi se spektakularna Carska palata. Mesto je raznih bleštavih zgrada, a na putu do Carske palate možete uživati i u mnoštvu štandova idealnih za turiste koji žele da vide deo prošlosti Japana.

Asakusa je verovatno jedini deo Tokija u kojem zaista možete da osetite pravu atmosferu tradicionalnog Japana. Tu se nalazi jedan od najlepših hramova u gradu, a okružuje ga mnoštvo uskih uličica sa malim trgovinama i restoranima. Na ulicama koje vode prema hramu možete kupiti tradicionalnu japansku odeću, štapiće i razne slatkiše.

U video-materijalu ispod prenosimo vam deo onoga što ovaj grad nudi.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.