Izvor: Tanjug

Vlasti japanskog grada Fudžikavagačiko, u podnožju Fudžija, postavljaju crnu mrežu nalik na ekran na delu trotoara kako bi blokirale pogled na planinu, zbog lošeg ponašanja stranih turista.

Mreža će biti završena sredinom maja, a biće visoka 2,5 metara i duga 20 i gotovo će u potpunosti blokirati pogled na Fudži, jednu od najvećih turističkih atrakcija u Japanu, rekli su zvaničnici.

Otkako su ukinuta ograničenja nametnuta tokom pandemije koronavirusa, strani turisti čine 80 odsto posetilaca ovom regionu, delom zbog slabljenja jena, prenosi AP.

Lokalni stanovnici negoduju zbog toga što posetioci blokiraju uski trotoar, fotografišu se i zauzimaju previše mesta ili ulaze u imanja u okolnim selima.

Grad je isprobao i druge metode, znakove koji pozivaju posetioce da ne istrčavaju na put i da koriste predviđeni pešački prelaz na engleskom, kineskom, tajlandskom i korejskom, kao i zapošljavanje čuvara.

Iako je povećanje turizma pomoglo industriji, osim u Fudžikavagačiku, stanovnici su se žalili na turiste i u Kamakuri i u Kjotu, gde je poznati kvart u kome su gejše nedavno odlučio da zatvori neke ulice za posetioce.

Podeli: