Izvor: B92

Kej u centru Pirota pored Nišave prava je oaza mira i tišine, jedino mesto gde u centru grada možete pobeći iz gradske vreve i gužve i uživati u miru i tišini ili se rekreirati ispod stoletnih stabala lipa, čija lepota posebno dolazi do izražaja u jesen.

Zbog svoje lepote pirotski Kej je nezaobilazna destinacija svih turista koji posećuju Pirot.

Prema rečima direktora Turističke organizacije Pirot Bratislava Zlatkova, Kej je pravi dragulj Pirota i gotovo da nema turiste koji se nije oduševio kada je video da u centru grada Pirot ima ovakvu oazu mira i tišine.

Na Keju možete da šetate i uživate u miru i tišini, da se rekreirate, bavite sportom jer je u naposrednoj blizini i staza za rolere i teren za male sportove sa veštačkom travom, tereni za košarku, odbojku, fudbal, hala "Kej", teretana na otvorenom i brojni drugi sadržaji, rekao je Zlatkov.

Kej je dostupan i osobama sa invaliditetom, jer su izgrađene rampe tako da zaista predstavlja izuzetnu destinaciju koju obavezno poseti svaki turista koji dođe u naš grad, a ima ih sve više, tvrdi Zlatkov, naročito iz susedne Bugarske, ali i drugih zemalja sveta.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.