Izvor: B92

Svih 100.000 vaučera za odmor u Srbiji već je podeljeno, rečeno je iz Pošte Srbije.

Građani su već od ranih jutarnjih časova stali u red ispred najbliže pošte. Kako smo mogli da primetimo ispred poslovnica Pošte Srbije na Voždovcu i na Novom Beogradu, najviše je starijih sugrađana i, prema njihovim rečima, stoje u redu više od sat vremena.

Prijavljivanje za vaučere počelo je danas na šalterima Pošte Srbije, iznosi na njima su 10.000 dinara. Za vaučere se prijavilo više od 4.000 ugostitelja.

Prva ovogodišnja kvota od 100.000 vaučera za subvencionisani odmor podeljena je za samo 2 sata.

Udruženje "Moja Srbija" uputilo je poziv Vladi Republike Srbije da već u narednim danima pusti u opticaj dodatnih 150.000 vaučera, čime bi se u velikoj meri zadovoljile potrebe zainteresovanih građana.

Interesovanje za vaučere je bilo izuzetno veliko, pa su tokom protekle nedelje građani rezervisali daleko veći broj termina za odmor od predviđenih 100.000.

Velika tražnja turističkih vaučera na Kosovu i Metohiji

U poštama na Kosovu i Metohiji jutros je takođe počelo prijavljivanje za turističke vaučere u iznosu od 10.000 dinara, a ekipa portala Kosovo onlajn zatekla je veliku gužvu ispred pošte u Gračanici.

Dragana Gigić iz Gornje Brnjice planira da vaučere iskoristi za odmor u Sijarinskoj banji.

"Dosta znači, sve što država daje dobro dođe. Za nas ovde na Kosovu svaka pomoć je dobro došla. Ne treba puno od dokumentacije, prebivalište, lična karta, rezervacija gde planirate da odmarate i dokaz o primanjima ili iz Nacionalne službe za zapošljavanje ako niste zaposleno lice", rekla je Dragana Gigić.

Na Kosovu i Metohiji postoje 34 ekspoziture Pošte Srbije.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.