Izvor: index.hr

Plaža Nugal je jedna u nizu plaža na Makarskoj rivijeri, nalazi se u blizini Tučepa i jedinstvene je prirodne lepote.

Do predivne šljunkovite plaže, koja se nalazi u podnožju velikih litica, dolazi se spuštanjem kroz bujnu šumu - park Osejava, koji se proteže tri kilometra od Makarske prema Tučepima. Portal "European Best Destinations" 2019. godine proglasio ga je trećim najlepšim u Evropi.

Skriveni dragulj koji vole nudisti

Nešto kasnije, pohvalili su ga i Britanci u "Evening Standardu", gde je pisalo da je Nugal "skriveni dragulj". Britanci su tada posebno istakli da nudi neverovatnu privatnost i da je "oblačenje na ovoj plaži fakultativno". Naime, plaža Nugal odavno je jedna od omiljenih destinacija naturista i nudista, pa ju je ove godine CNN uvrstio na listu najboljih nudističkih plaža na svetu.

"Okružena strmim liticama i senkama borova, do ove plaže preko puta ostrva Brača stiže se uskom stazom. Obavezno ponesite debeli peškir ili čak i ležaljku jer je površina šljunkovita, a ne peščana. Plaža Nugal udaljena je oko pola sata hoda od najbližeg grada, a do nje se može doći i brodom iz Makarske ili Tučepa“, piše CNN.

2020. godine ugledni "Conde Nast Traveler" uvrstio ga je među najlepše u Evropi.

Foto: Shutterstock/lukaszimilena

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.