Izvor: Greekreporter

Grčko ostrvo Kimolo, koje se nalazi u Egejskom moru, severno od Milosa, dobilo je nezvaničnu titulu da ima najčistiju vodu na svetu.

Turistička agencija Florida Panhandle iz Sjedinjenih Američkih Država objavila je listu plaža sa najčistijom vodom na svetu. Oni su 50 plaža rangirali prema recenzijama putnika, prenosi Greekreporter.

Izračunali su ocenu svake plaže na osnovu procenata recenzija u kojima se pominje "čista voda". Ukupno je analizirano više od 2,4 miliona recenzija da bi se došlo do najboljih.

Prema svim ovim podacima, plaža Prasa u Kimolosu u Grčkoj ima najčistiju vodu na svetu.

"Grčka obala je najduža na Mediteranu, moru poznatom po kristalno čistoj vodi i bogatoj plavoj nijansi", navodi se u obrazloženju.

Stoga nije ni čudo što se većina svetskih vrhunskih plaža sa čistom vodom nalazi u Grčkoj, na čelu sa plažom Prasa na ostrvu Kimolos. Fraza "čista voda" pomenuta je u 43,56 odsto javno dostupnih recenzijama putnika kada je reč o ovoj plaži.

Plaža Prasa, smeštena na severoistočnoj obali Kimolosa, na njoj je mešavina finog belog peska i šljunka, sa mirnom i plitkom vodom savršenom za kupanje i opuštanje.

Podeli: