Zbog poznatog crtanog filma celo selo u problemu

Selo Juzkar u blizini Malage u Andaluziji pre pet godina okrečeno je u plavo nakon što je izabrano kao jedna od lokacija snimanja filma “Štrumpfovi” 3D. Ipak, naslednici tvorca istoimenog stripa sada traže da se meštani odreknu svih aktivnosti u vezi sa ovim animiranim junacima.

Podeli

Kompanija Soni, producent filma, obećala je još 2011. godine da će vratiti seoce u brdima u prethodno stanje, ali je lokalno stanovništvo shvatilo da ima koristi od svojih plavih kuća.

Turizam je u Juzkaru zbog neobične boje smabenih objekata počeo da cveta, pa je umesto 3.000 gostiju u selo sada počelo da se sliva 80.000 ljudi godišnje, prenosi The Independent.

A post shared by Viaja españa (@viaja_esp) on

Štrumpfovi su uskoro krasili ulice i zidove kuća, prodavci su prodavali suvenire i plišane igračke u obliku popularnih crtanih junaka, a neki od lokalaca počeli su čak da se oblače kao štrumpfovi ili nose njihove kostime kako bi se turisti slikali sa njima.

A post shared by Raúl Vera (@raul__vera) on

Iako su lokalci pristali da plate 12 odsto poreza na sav prihod koji je vezan za štumpfove, načelnik sela nedavno je objavio na lokalnom sajtu da će 15. avgusta biti obustavljene sve aktivnosti koje imaju veze sa plavim junacima, piše The Local.

Kuće, međutim, ipak neće biti prekrečene.

Soni je prvobitno odabrao Juzkar zbog velikog broja gljiva koje rastu u okolnim brdima,jer su štrumpfovi poznati po svojoj velikoj ljubavi prema pečurkama.

Vesti

strana 1 od 995 idi na stranu