Četvrtak, 19.11.2020.

16:30

Blaže mere za božićne praznike? Od ponedeljka ponovo rade restorani i barovi u Kataloniji

U španskoj pokrajini Kataloniji od ponedeljka će ponovo biti otvoreni barovi, restorani, teretane i bioskopi, a biće ublažene i pojedine mere uvedene radi sprečavanja širenja koronavirusa, saopštile su danas katalonske vlasti.

Izvor: B92, Tanjug

Blaže mere za božićne praznike? Od ponedeljka ponovo rade restorani i barovi u Kataloniji
Ilustracija/Foto: Depositphotos/olgacov

Ipak, navodi se, policijski čas ostaće na snazi od 22 do 6 sati ujutru, prenosi Rojters.

Od 21. decembra ponovo će biti dozvoljena i okupljanja do 10 osoba, a tokom božićnih praznika možda će biti ublažen i policijski čas.

Nakon Madrida, Katalonija je najugroženija oblast Španije sa skoro 300.000 do sada potvrđenih slučajeva koronavirusa i više od 7.400 smrtnih slučajeva.
Regionalni lider Pere Aragonjes rekao je da je ta pokrajina na pravom putu, ali da je pred građanima i dalje dalek put.

Katalonija je prva od španskih pokrajina uvela neke od najstrožih mera, poput zatvaranja barova i restorana u oktobru, ali i prodavnica.

Prema novim pravilima od ponedeljka, u ugostiteljskim objektima moraće da se drži distanca od dva metra i za jednim stolom neće moći da sedi više od četiri osobe, osim ako nisu iz iste porodice.
Takođe, moći će da u njima bude popunjeno samo 30 odsto kapaciteta, a radno vreme će im trajati do 21.30.

Pozorišta, bioskopi i muzičke sale moći će da budu popunjene samo 50 odsto, dok će u teretanama popunjenost moći da bude do 30 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: