Dolazi doba "lamberseksualaca"

Hipsteri padaju u zaborav. Metroseksualci zelene od ljubomore. Spornoseksualci počinju da prihvataju drugačiju modu. Dolazi doba “lamberseksualaca”.

Život

Izvor: gawker.com

Ponedeljak, 17.11.2014.

19:38

Default images

U korenu novog termina je reč lamber, koja na engleskom označava drvnu građu, pa bi lamberseksualac u slobodnom prevodu mogao da se zove “drvosečom”, kada bi nekim slučajem njegov odnos prema životu, stil odevanja i opšti izgled bili više stvar slučajnosti, a ne pažljivog planiranja.

Lamberseksualci su živa suprotnost metroseksualcima, koji su vrhunac slave doživeli u prošloj deceniji.

Zato “drvoseče” umesto uzanih farmerki, biraju široke, umesto glatko obrijane brade, imaju onu “od tri dana” i nose karirane košulje umesto majica sa aplikacijama.

Međutim, oni troše gotovo iste količine novca, kao i njihovi prethodnici da neguju svoj stil.

Sajt GearJunkie možda najbolje opisuje ovaj trend:

“On obilazi kafane, ali izgleda kao da bi mogao da seče borove. U rancu nosi MacBook Air, ali deluje kao da bi u njemu mogao da ima sekiru”, piše Tom Puzak.

Dakle, ono što je zajedničko za lamberseksualca i metroseksualca nije odeća, niti nega tela, nego namera – oba tipa vredno rade na tome da odaju određeni utisak, a možda i način razmišljanja.

Bilo da su koreni lamberseksualnosti u kulturološkom pomaku ka očuvanju životne sredine ili pobuna protiv stila koji nameću “poslovi od 9 do 17 h”, ne može se osporiti da je poklonika ovog “pokreta” sve više.

Da li poznajete nekog lamberseksualca?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: