Ne završavaju se sve demonstracije neredom, već...

Pro-demokratski protestanti u Hong Kongu su nakon noći borbi sa policijom koja je koristila suzavac i čije reakcije je optužio ceo svet, jutro narednog dana proveli čisteći za nered koji su ostavili za sobom, prenosi "Independent".

Život

Izvor: Independent

Ponedeljak, 29.09.2014.

20:24

Default images

Na hiljade ljudi okupiralo je grad u znak protesta protiv odbijanja Kineske vlade da im omogući da sami izaberu svoje kandidate za izbore koji će biti održani 2017.

Kako protesti i dalje traju nesmanjenom žestinom, mediji su zabeležili ljude kako dele hranu i vodu ali i kako čiste iza sebe u gradu poznatom po redu i disciplini.

Na glavnom mestu protesta, gde se nalaze sedišta vlade, demonstranti su sakupljali flaše za reciklažu uz malu pomoć naočara i plastičnih panela koji su ih štitili od suzavca. Demonstranti su čak ostavili i ljubaznu poruku izvinjenja na vandalizovanom policijskom kombiju u kojoj izražavaju žaljenje zbog načinjene štete.

„Izvinjavam se. Ne znam ko je ovo učinio, ali mi nismo anarhisti. Samo želimo demokratiju“, stojalo je u poruci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: