Šta jedan Portugalac misli o Velikoj Britaniji?

U knjizi u kojoj opisuje svoja iskustva života u Velikoj Britaniji, portuglaski akademik sa Kraljevskog koledža u Londonu izneo je neke prilično oštre reči na račun britanske kulture, piše "Independent".

Život

Izvor: Independent

Utorak, 16.09.2014.

20:10

Default images

Fizičar Žoao Maguejo englesku kulturu opisuje kao „patološki nasilnu“ i kritikuje preterano konzumiranje alkohola i nečistoću.

„Kada posetite engleski dom, ili toalete u školi ili studentski smeštaj, sve je toliko odvratno da je čak i živina moje majke čistija“, piše Maguejo.

Njegova knjiga zove se „Nekuvana govedina“ i do sada je prodata u više od 20.000 primeraka u Portugalu.

Pored jako niskih higijenskih standarda, Maguejo tvrdi kako se Britanci redovno upuštaju u tuče.

„Nikada nisam naišao na toliku grupu životinja. Engleska kultura je patološki nasilna“, piše on.

Portugalac je takođe užasnut količinom alkohola koju Britanci konzumiraju – prepričavajući jednu svoju anegdotu u vezi sa studentkinjom koja je povraćala u sred večere i potom nastavila sa obrokom kao da se ništa nije desilo“

„Nije neobično da neko popije 6 litara piva. Čak bi se i konj napio od te količine, ali je ovo standardna praksa u Britaniji“, piše Maguejo.

Međutim, on se takođe ne plaši odmazde i tvrdi da veruje u britanski osećaj za humor.

Foto: Image courtesy of Serge Bertasius Photography at FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: