Politika 10

06.05.2024.

17:08

Gledalo ga 300 miliona ljudi; Vučićev intervju za kinesku televiziju izazvao veliko interesovanje FOTO

Intervju predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je dao za kineski CCTV gledalo je 300 miliona ljudi.

Izvor: B92.net

Gledalo ga 300 miliona ljudi; Vučićev intervju za kinesku televiziju izazvao veliko interesovanje FOTO
Printscreen

Podeli:

Vučić je u intervjuu istakao je da Srbija može i treba da nauči, kako je naveo, "na hiljade stvari od svojih kineskih prijatelja".

"Obavljamo velike pripreme za EKSPO. Kada upravljate zemljom imate visoke ciljeve. Uvek morate na prvo mesto da stavite nove ciljeve. Ako bismo to ostvarili, najbolji mogući partner za to do sada je uvek bila, i biće, Narodna Republika Kina. To je i predsednik Si, jer uvek drži svoju reč. Vidim ga kao običnog, skromnog čoveka, kada on nešto obeća, to i ispuni. Ne mogu vam reći da li imamo veće radove u železničkog sektoru, sveukupnoj infrastrukturi ili industrijskom sektoru, ekonomiji, turizmu, kulturi, ali svakako da postoji na hiljade stvari koje možemo i moramo da učimo od naših kineskih prijatelja", rekao je Vučić za "High-End Interviews".

Naglasio je da je Srbija potpuno posvećena Sijevoj poseti i da veruje da će ona doneti koristi i biti u interesu i kineskog i srpskog naroda.

Kada je u pitanju Tajvan, Vučić je istakao da Srbija snažno podržava princip jedne Kine.

Vučić je rekao da pamti skoro svaki detalj posete kineskog predsednika Si Đinpinga, koji je 2016. boravio u Beogradu.

Printscreen

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: